Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tinerii tătarii au reînviat tradiția „Șeremezanului“ la iftarul organizat de UDTTMR (galerie foto)

ro

12 Jul, 2014 00:00 2487 Marime text
Aproximativ 600 de membri ai comunității tătare au participat, joi seară, la o cină tradițională de iftar organizată de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România.

Gazda evenimentului, președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, le-a transmis celor prezenți un mesaj cu prilejul Lunii Ramazan. Acesta a făcut apel la mai multă înțelegere și mai mult respect în relațiile de zi cu zi cu apropiații, mai ales în această perioadă de post. Eserghep a mai declarat că astfel de evenimente sunt promovate din ce în ce mai mult în rândul uniunii, ele având ca scop consolidarea comunității. „Să nu uităm că Luna Ramazan este prilej de rugăciune, de împăcare cu noi înșine și de iertare!“, a declarat președintele UDTTMR, Gelil Eserghep.
Un moment aparte în program a fost cel susținut de tinerii de la filiala UDTTMR Medgidia, care au reînviat tradiția „Șeremezanului“. Este vorba despre un colind vechi, care, pe vremuri, era interpretat de tineri între 15 și 20 de ani, după iftar.
La eveniment au participat subsecretarul de stat din cadrul Departamentului pentru Relaţii Interetnice (DRI), Aledin Amet, cei doi subprefecți ai județului Constanța, Ersun Anefi și Levent Accoium, viceconsulul Republicii Turcia la Constanța, Ozgen Topcu, atașatul pe probleme de religie Aytekin Akcin, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea, Zeki Uysal, precum și directorul Centrului Cultural Turc „Yunus Emre“, Ali Oğuzhan Yüksel.
Prezent în calitate de invitat la iftarul oferit de UDTTMR, muftiul Muurat Iusuf a oficiat și slujba specifică acestui eveniment.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii