Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Terasă şi piscină în centrul staţiunii Fostul preot şi consilier local Gheorghe Stoica „resuscitează“ Casa Verde din Mamaia

ro

29 Apr, 2015 00:00 5297 Marime text

Sezonul estival este la doar câteva zile distanţă, însă cei care au afaceri pe litoral par să nu ţină cont de acest lucru. Firma Princesse Star SRL, controlată de fostul consilier local PSD şi totodată fostul preot Gheorghe Stoica, a obţinut de la Primăria Constanţa autorizaţia de construire pentru „modificare proiect autorizat conform AC nr. 619/19.04.2013 - modificare AC 1050/22.07.2010 «supraetajare imobil existent S+P+1E cu trei nivele, etaj 4 max. 50%, cu destinaţia alimentaţie publică, spaţii comerciale şi cazare», prin transformare terasă necirculabilă (peste etaj 4) în terasă circulabilă şi amenajare piscină (la nivelul terasei circulabile propuse), în sensul compartimentării interioare şi a faţadelor. Realizare pergolă din beton la etajul 4“. Imobilul din staţiunea Mamaia care va intra în această transformare totală este celebrul ansamblu Casa Verde din zona Cazino. În 2010, Princesse Star a obţinut autorizaţia de construire pentru „supraetajare imobil existent S+P+1e cu trei nivele, etaj 4 max. 50% cu destinaţia «alimentaţie publica, spaţii comerciale şi cazare»“ şi pentru „amplasare copertină pe spaţiul comercial existent, fără afectarea domeniului public, suprafaţă totală = 9 mp, investiţie realizată de SC Murfatlar SRL, conform contractului de închiriere nr. 10/04.04.2007“.
 
Societatea care va face, printre altele, o piscină la nivelul terasei este deţinută de Gheorghe Stoica, un prosper om de afaceri, cunoscut ca apropiat al preşedintelui suspendat al CJC, Nicuşor Constantinescu, fost consilier local al municipiului Constanţa până în anul 2012. De asemenea, el a fost şi este administrator al firmei Princesse Star SRL, societate pe care a împrumutat-o, la un moment dat, cu 70.000 de euro. Potrivit informaţiilor furnizate de Registrul Comerţului, Gheorghe Stoica este, împreună cu soţia sa, Eugenia, administrator şi asociat la Gesy Global din anul 2004. Firma are ca obiect de activitate „restaurante“. Se pare că, pentru familia Stoica, afacerile în domeniul restaurantelor sunt profitabile, pentru că şi Princesse Star SRL are acelaşi profil. Potrivit Registrului Comerţului, punctul de lucru al acestei societăţi este o fostă braserie din zona Cazino Mamaia, cunoscută sub denumirea de Casa Verde, care, între timp, a devenit un minicomplex comercial. În 2010, Gheorghe Stoica a cumpărat o parte din terenul pe care se află Casa Verde de la Primărie, prin negociere directă. Este vorba despre o suprafaţă de teren de 8,32 mp în Mamaia, zona Cazino. În proiectul HCLM, la cumpărător apare firma lui Gheorghe Stoica, SC Princesse Star. „În cazul acesta, este vorba despre o eroare de măsurători la Casa Verde. A fost o greşeală, iar de la OCPI a reieşit că folosesc suprafaţa asta în plus faţă de suprafaţa cumpărată şi acum o cumpăr. Nu am nicio problemă. Eu am tras de ei să intrăm în normalitate cu chestia asta“, explica, la momentul respectiv, Gheorghe Stoica.
În anul 2010, Gheorghe Stoica a fost propus de primarul Constanţei pentru a primi titlul de „cetăţean de onoare“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii