Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taxa radio - TV va fi eliminată. Parlamentarii au respins cererea de reexaminare a legii formulată de Iohannis

ro

28 Dec, 2016 16:48 2380 Marime text
Proiectul de lege privind eliminarea a 102 taxe nefiscale, retrimis de preşedintele Klaus Iohannis în Parlament, a trecut miercuri în procedura de urgenţă de Camera Deputaţilor, forul decizional care a respins cererea de reexaminare a şefului statului. Au fost 174 voturi în favoarea respingerii cererii şi 85 împotriva.
 
Astfel, urmează să se elimine taxele Radio-TV, motivul pentru care preşedintele a retrimis legea.
 

Cererea de reexaminare a legii a primit raport de respingere de la Comisia de Buget, Finanţe, cu amendamentul că legea va intră în vigoare de la ziua 1 a lunii după ce este publicată în Monitorul Oficial.
 
Plenul Senatului a respins marţi, cu 82 de voturi, cererea de reexaminare a legii privind eliminarea a 102 taxe, împotriva solicitării preşedintelui Klaus Iohannis votând senatorii PSD, ALDE, UDMR. În favoarea reexaminării au votat senatori PNL, USR şi PMP - 36 de voturi.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a retrimis vinerea trecută Parlamentului, pentru reexaminare, Legea privind eliminarea a 102 taxe nefiscale, iniţiată de PSD.
 
Şeful statului a afirmat că "pentru a fi eficientă, reducerea în sine a taxelor trebuie să fie însoţită de o îmbunătăţire a procedurilor administrative şi a disciplinei bugetare."
 
De asemenea, preşedintele a cerut o dezbatere reală în Legislativ în privinţa finanţării televiziunii şi radioului public şi a afirmat că legea retrimisă spre reexaminare poate genera noi probleme, ce se adaugă celor deja existente în cazul acestor instituţii.

Sursa foto: RomaniaTV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii