Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scrisoare pentru Primăria Constanța „Nu se poate face nimic cu un oraș pe malul mării care ar trebui să trăiască aproape din turism?” (galerie foto)

ro

02 Sep, 2015 00:00 1862 Marime text
Câțiva turiști au trimis, ieri, o scrisoare Primăriei Constanța în care îşi exprimă nemulţumirea cu privire la servicii și curățenie, despre care susţin că „lasă de dorit”. Cu toate că doresc să se „destindă” pe plajele din municipiu, se pare că, în acest an, experiențele „au pus capac la toate”.

„De mai mulți ani, petrecem cu familia și cu prietenii concediul la mare, de fiecare dată în altă stațiune, și în fiecare an pornim de acasă optimiști și cu speranța că, ajungând acolo, găsim ceva schimbat în bine în privința serviciilor și a curățeniei. Din păcate, de fiecare dată trebuie să ne dăm seama că sperăm în zadar. Sunt zone curate, mai precis, mai puțin murdare, dar, în general, peste tot curățenia și serviciile lasă de dorit.

Anul acesta, am închiriat o casă în centrul orașului Constanța și am avut ocazia să vizităm orașul și să încercăm să ne «destindem» și pe plajele din Constanța. Din păcate, anul acesta, experiențele din orașul Constanța «au pus capac la toate» din câte am văzut în acești ani în zona Mării Negre.

Oriunde, gunoiul domină orașul, malul mării, plajele. Nu sunt tomberoane, gunoiul e lăsat lângă casă, în saci de plastic, care, după câteva ore, sunt sfâșiaţi și împrăștiaţi de animalele de pe stradă. Noi în fiecare seară ne-am dus gunoiul într-un tomberon din apropiere, şi totuși, dimineața, ne-am trezit cu doi saci mari de gunoi lăsați de cineva în fața ușii noastre. În schimb, mașinile scumpe și de lux domină orașul, doar asta-i important la noi în țară; din ce mașina cobori și cât e de gros lanțul de la gât. Să nu mai vorbim de Cazinoul din Constanța, un simbol al orașului lăsat în paragină atâția ani. Nu știu ce ar fi dacă și Constanța ar fi lovită în așa măsură de valul de refugiați și imigranți precum multe alte orașe din alte țări?! Acolo, ei fac dezordine și lasă mizerie, la noi o facem noi, fără ajutorul altora. Chiar nu se poate face nimic cu un oraș pe malul mării care ar trebui să trăiască aproape din turism?

Nu vă mai plictisesc cu textele, poate oricum știți și dvs. de aceste lucruri și nu puteți sau nu vreți să faceți nimic, totuși, țin să vă trimit unele poze făcute de noi, în eventualitatea că nu ați umblat în zonele acestea ale orașului. Prietenilor le-am arătat poze mai frumoase, să nu le piară pofta de un sejur la Marea Neagră!

Cu respect, în numele unui grup de turiști din România”, se arată în scrisoarea trimisă către Primăria Constanța.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii