Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:17 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rompetrol deschide prima benzinărie cu stații de încărcare pentru mașinile electrice

ro

26 May, 2017 16:17 3846 Marime text
Rompetrol Downstream, compania de retail a KMG International, deschide prima benzinărie dotată cu stații de încărcare a mașinilor electrice, pe Șos. Chitila 128A, București, continuând astfel angajamentul Grupului în ceea ce privește găsirea de soluții durabile într-o lume a hidrocarburilor în continuă schimbare.
 
“Tendințele globale și transformările de business din domeniul industriei de petrol și gaze sunt subiecte pe care le urmărim îndeaproape. Chiar daca piața automobilelor electrice din Romania se află într-o fază incipientă, nu putem ignora preocuparea internațională în ceea ce privește diversificarea surselor de energie și încercăm să implementăm noi tehnologii pentru a ne dezvolta gama de produse și servicii, precum și pentru a satisface nevoile clienților, având în același timp grijă de mediul înconjurător”, declară Vlad Rusnac, directorul general al companiei Rompetrol Downstream.        
 
Noua benzinărie Rompetrol urmează identitatea vizuală modernă a mărcii și este în concordanță cu strategia de retail a Grupului, vizând îmbunătațirea și diversificarea produselor și serviciilor oferite consumatorului final, integrând soluții inovatoare și durabile.
 
Printre soluțiile care vizează protecția mediului se numară iluminarea exterioară și interioară cu LED-uri, filtrele de recuperare a vaporilor la pompe conform reglementărilor UE si conductele de combustibil KPS cu o captușeală dublă care împiedică pătrunderea carburantului în peretele conductei, împiedicând astfel scurgerea acestuia.       
 
Stația de încărcare electrică rapidă este în linie cu programul strategic al României, parte din strategia UE in domeniul energiei alternative, fiind un proiect sustenabil destinat să reducă emisiile de gaze cu efect de seră și costurile legate de combustibil.
 
Alimentarea la stațiile de încărcare electrică se efectuează prin curent alternativ și curent continuu de 22 kW, fiind astfel compatibile cu orice tip de autovehicule vândute în Europa și Asia. Datorită noilor tehnologii, pot fi alimentate 2 mașini în același timp, astfel un vehicul electric poate să-și încarce bateria la 80% din capacitatea sa în doar 20 de minute, comparativ cu 7-8 ore, timpul necesar pentru încarcarea obișnuită. Serviciul de încărcare electrică este oferit gratuit tuturor clienților Rompetrol care dețin mașini electrice sau hibride.  

Investițiile în stații noi cu puncte electrice de încărcare vor fi finalizate până la sfârșitul anului 2017 și se ridică la suma de 10 milioane USD. Proiectul vizează construirea a 8 benzinării cu stații de încărcare de 50 kW în Baia Mare, Câmpulung Moldovenesc, str. Valea Oltului din București, Timișoara, Centura București și în alte zone.
 
Potrivit APIA – la sfârșitul lunii decembrie 2016 în România au fost vândute 1183 mașini electrice și hibride, comparativ cu 496 de vehicule în 2015.


 
Începând cu 2014, când a fost inițiat proiectul de rebranding al benzinăriilor, până în 2017, valoarea totală a investițiilor KMG International în sectorul de retail depășește 70 milioane de dolari.  


 
Despre KMG International
 
Deținut de KazMunayGas, Grupul KMG International desfășoară operațiuni majore în rafinare și petrochimie, retail, trading, upstream și servicii industriale în 11 piețe principale. În România, Grupul operează rafinăria Petromidia Năvodari, cu o capacitate de procesare de 5 milioane de tone pe an și cea mai mare unitate de profil, rafinăria Vega Ploiești - cea mai veche unitate de profil in funcțiune din 1905, dar și o rețea de distribuție a carburanților formată din peste 740 de puncte de alimentare, 230 de stații distribuție GPL auto, 9.000 de puncte de distribuție butelii si 3 stații de îmbuteliere GPL și 6 depozite.

Nivelul total al investițiilor realizate de KMG International în România din 2007 și până în prezent se ridică la 4 miliarde de dolari, în timp ce nivelul contribuțiilor sale către bugetul de stat în perioada 2007-2016 depășește 13 miliarde de dolari.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii