Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de cinci milioane de euro, la Universitatea „Ovidius“ Centrul de Cercetare în Patologia Malignă începe să prindă contur (document)

ro

22 Sep, 2014 00:00 3108 Marime text
Pentru a veni în sprijinul bolnavilor de cancer, Universitatea „Ovidius“ a lansat cel mai mare proiect naţional de cercetare - Centrul de Cercetare-Dezvoltare pentru Studiul Morfologic şi Genetic în Patologia Malignă (CEDMOG).
 
Universitatea „Ovidius“ Constanţa a anunţat organizarea şi desfăşurarea unei proceduri publice pentru atribuirea contractului „Servicii de asistenţă tehnică prin diriginţi de şantier pentru lucrări de construcţie a Centrului CEDMOG“. Aşa cum reiese din anunţul de participare nr. 364962, publicat pe SEAP, obiectul contractului constă în prestarea de către câştigător a serviciilor de asistenţă tehnică prin diriginţi de şantier în perioada derulării execuţiei lucrărilor de construcţie a Centrului de cercetare CEDMOG. De asemenea, operatorul economic are obligaţia urmăririi comportării în timp a construcţiei şi instalaţiilor aferente acesteia, precum şi pe aceea a asistării autorităţii contractante pe toată perioada, până la recepţia finală a lucrărilor. Societăţile interesate pot depune ofertele de participare până la data de 6 octombrie, ora 9.00, urmând ca acestea să fie deschise în aceeaşi zi, la ora 14.00. Valoarea garanţiei de participare care trebuie depusă este de 2.640 de lei. Valoarea estimată a contractului este de 132.451 de lei.

 Responsabili de organizarea licitaţiei

 Persoanele cu funcţie de decizie din cadrul autorităţii contractante în ceea ce priveşte organizarea, derularea şi finalizarea procedurii de atribuire sunt: prof. univ. dr. Sorin Rugină - rector, Maria Atanasie - director economic, Laurenţiu Sârbu - director general administrativ şi preşedinte al Comisiei de Evaluare, Loredana Maximiliana Dan - şeful Serviciului Juridic şi Contencios, Mariana Aşchie - director proiect CEDMOG, Ionuţ Poinăreanu - manager proiect CEDMOG, Georgeta Cozaru - responsabil tehnico-ştiinţific echipamente cercetare-dezvoltare proiect CEDMOG, Gheorghe Ghiţă - inginer Serviciul Tehnic, Florina Chiru - membru rezervă în comisia de evaluare.

 În ce constă proiectul

 Este avută în vedere construirea unui centru modern de cercetare în incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, pe o suprafaţă de 780 de metri pătraţi, concesionată de Consiliul Judeţean Constanţa. Proiectul privind înfiinţarea Centrului de Cercetare-Dezvoltare pentru Studiul Morfologic şi Genetic în Patologia Malignă (CEDMOG) este finanţat din fonduri europene, valoarea acestuia fiind de cinci milioane de euro. Directorul proiectului, prof. univ. dr. Mariana Aşchie, a precizat că temele de cercetare abordate de acest centru se vor concentra pe dezvoltarea de soluţii la problemele de sănătate naţionale şi internaţionale generate de tumorile maligne, acestea reprezentând o cauză importantă de morbiditate şi mortalitate în lume. Centrul va fi primul din domeniul patologiei maligne construit vreodată în România.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii