Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:26 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce decizii a dictat Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor în cadrul procedurii de achiziție organizată de Universitatea Ovidius pentru servicii de pază?

ro

31 Oct, 2022 00:00 1799 Marime text
  • CNSC a decis să admită în tot contestația depusă de Team Force Security SRL și, în parte, contestația depusă Transguard Security SRL în contradictoriu cu Universitatea Ovidius din Constanța
  • Astfel, au fost anulate actele autorității contractante privind stabilirea câștigătoare a ofertei SC Alfaro Security SRL și declarată admisibilă oferta SC Transguard Security SRL, inclusiv adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire
  • Consiliul a obligat autoritatea contractantă ca, în termen de 15 zile de la primirea deciziei Consiliului, să facă aplicarea aspectelor de fapt și de drept stabilite în ceea ce privește reevaluarea ofertelor depuse de SC Alfaro Security SRL și Transguard Security SRL
  • Decizie este obligatorie pentru părți, în conformitate cu dispozițiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 101/2016
 
 
 
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, a adoptat decizia nr.2187/C11/2310 la contestația formulată de SC Team Force Security SRL, cu sediul în București, împotriva adresei emisă de Universitatea Ovidius din Constanța, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii de licitație deschisă, în vederea încheierii acordului cadru de achiziție publică de servicii, având ca obiect „Servicii de pază, transport valori, monitorizare și intervenție” din 27.05.2022.
 
Societatea constestatoare a solicitat Consiliului, anularea adresei de comunicare a rezultatului procedurii și a actelor subsecvente, potrivit căreia oferta SC Alfaro Security SRL, a fost declarată câștigătoare, iar pe locul 2 s-a clasat SC Transguard SRL, pe care le consideră netemeinice și nelegale și obligarea autorității contractante la dispunerea de măsuri de remediere în vederea restabilirii legalității procedurii de atribuire, prin raportare la prevederile în vigoare în materia achizițiilor publice și în conformitate cu prevederile legale referitoare la respectarea obligațiilor salariale de plată care sunt în sarcina oricărui angajator și stabilirea ofertei câștigătoare dintre ofertele admisibile, cu respectarea criteriului de atribuire.

O altă contestație a fost înregistrată la Consiliu și de Transguard Security SRL, cu sediul în Constanța, care la rândul său a contestat adresa nr. 657/15.09.2022 de comunicare a rezultatului procedurii, emisă de către Universitatea Ovidius Constanța în cadrul aceleiași proceduri, și a solicitat:anularea adresei de comunicare a rezultatului procedurii nr.657/15.09.2022, a raportului procedurii nr. 13155/15.09.2022, a procesului verbal nr. 362/23.08.2022, a procesului verbal nr.509/02.09.2022, a procesului verbal nr. 641/12.09.2022;obligarea autorității contractante la luarea măsurilor de remediere în vederea restabilirii legalității în procedura de atribuire și constatarea că autoritatea contractantă a analizat oferta depusă Alfaro Security SRL cu încălcarea principiilor fundamentate ce stau la baza achiziției publice, consacrate de art. 2 alin. (2) din Legea nr. 98/2016, deoarece această ofertă este inacceptabilă și neconformă sub aspectul propunerii tehnice și neconformă sub aspectul propunerii financiare, conținând prețuri care nu pot fi justificate și obligarea autorității contractante la reluarea procedurii de atribuire a contractului de achiziție publică în cauză în sensul reevaluării ofertei depuse de Alfaro Security SRL și a ofertei sale, precum și continuarea procedurii în vederea desemnării ofertei câștigătoare și perfectării contractului de achiziție publică.

Printr-o cerere de intervenție înregistrată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor sub nr. 48628/03.10.2022, SC Alfaro Security SRL, cu sediul în Galați, a solicitat Consiliului respingerea contestației formulate de SC Transguard Security SRL ca nefondată.

Contestațiile și cererea de intervenție au fost soluționate împreună.
 
În baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, CNSC a decis să admită în tot contestația depusă de Team Force Security SRL și, în parte, contestația depusă Transguard Security SRL în contradictoriu cu Universitatea Ovidius din Constanța.
 
Astfel, CNSC a anulat actele autorității contractante privind stabilirea câștigătoare a ofertei SC Alfaro Security SRL și declară admisibilă oferta  SC Transguard Security SRL, inclusiv adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire.

Obligă autoritatea contractantă ca, în termen de 15 zile de la primirea deciziei Consiliului, cu respectarea prevederilor legale, să facă aplicarea aspectelor de fapt și de drept stabilite de Consiliu prin motivarea sa, în ceea ce privește reevaluarea ofertelor depuse de SC Alfaro Security SRL și Transguard Security SRL.
 
De asemenea, CNSC respinge ca inadmisibil capătul de cerere din contestația SC Transguard Security SRL privind obligarea autorității contractante la constatarea inacceptabilității și neconformității propunerii tehnice și a neconformității propunerii financiare depuse de SC Alfaro Security SRL.
 
Încuviințează în principiu și respinge cererea de intervenție înaintată de SC Alfaro Security SRL.
 
Prezenta decizie este obligatorie pentru părți, în conformitate cu dispozițiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 101/2016.

Împotriva ei se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate, în temeiul art. 29 din Legea nr. 101/2016.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
  
Citește și:

Universitatea „Ovidius“ Constanța și gălățenii de la Alfaro Security au încheiat un contract de servicii de pază (DOCUMENTE)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii