Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:46 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Plimbarea“ primarului Constanţei, criticată de politicieni „Patronul Intact a fost condamnat. Deci pe cine susţine Mazăre?“

ro

11 Aug, 2014 00:00 4092 Marime text
Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, a declarat, la finalul săptămânii trecute, în cadrul emisiunii „Sinteza zilei“, difuzată de Antena 3, că astăzi va face „o plimbare“ la Bucureşti. Declaraţia edilului-şef a fost făcută în contextul în care Mihai Gâdea şi Mircea Badea, angajaţi ai trustului Intact, au anunţat că duminică ies la plimbare în jurul Palatului Cotroceni, după ce Dan Voiculescu a fost condamnat, de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti, la zece ani de închisoare, în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

„Să ştiţi că sunt alături de voi. Să facă ceva parlamentarii, să nu se mai accepte niciun proces fără o expertiză independentă, iar completul de judecată să fie ales aleatoriu, prin tragere la sorţi“, a menţionat primarul Radu Mazăre, în cadrul emisiunii „Sinteza zilei“. Şeful municipalităţii constănţene a spus, de asemenea, că în cursul zilei de azi va face, şi el, o plimbare prin Bucureşti.
Strategie de imagine? Încă un punct bifat la capitolul notorietate? Cum poate fi interpretat gestul social-democratului constănţean?
Politicienii constănţeni critică gestul său şi susţin, la unison, că este făcut din considerente ce ţin de imagine.

„Notorietate prin orice mijloace, indiferent de consecinţe“

Ana Marcu, reprezentant al PNL în Consiliul Local Municipal Constanţa, susţine că gestul primarului Mazăre ar urmări, de fapt, notorietatea. „Nu am ştiinţă ca Antena 3 să fie în pericol, mai ales după cele declarate de primul ministru. Pe de altă parte însă, ştiu că patronul trustului Intact (n.r. Dan Voiculescu) a fost condamnat definitiv în urma unei decizii judecătoreşti. Deci pe cine susţine domnul Mazăre? Gestul său nu-l pot interpreta decât ca pe «valorificarea» unei ocazii de a puncta la capitolul aşa nu sau, mai exact, notorietate prin orice mijloace şi-n orice moment, indiferent de consecinţe“, a declarat consilierul PNL Ana Marcu.

„Justiţia din România funcţionează“

Nici senatorul PDL Gigi Chiru nu priveşte cu ochi buni gestul anunţat de edilul-şef al municipiului Constanţa. Parlamentarul afirmă că i-ar fi plăcut să-l vadă pe primar protestând pentru preţul exorbitant al gigacaloriei la Constanţa şi pentru taxele şi impozitele locale suportate de constănţeni. „Exerciţiile de imagine sunt consumate în Mamaia, pe care alegorice, lângă femei dezbrăcate. Declaraţia vine în contextul emoţiei excesive pe care o încearcă în ultima vreme primarul Constanţei. Justiţia din România funcţionează. Să ne uităm la Năstase, la Adamescu, la Voiculescu. Acesta e motivul pentru care Mazăre merge să protesteze“, este de părere liderul PDL Constanţa, senatorul Gigi Chiru.

„Interese şi privilegii“

Deputatul FC Dănuţ Culeţu îl critică, şi el, pe şeful municipalităţii tomitane, declarând: „Nu pot decât să constat o solidaritate faţă de cei care au încălcat legea“. „PSD a rămas cantonat într-o clientelă politică ce-şi apără interesele şi privilegiile“, susţine deputatul Colegiului 9.

O plimbare prin Constanţa

Dumitru Bădrăgan, preşedintele Consiliului Naţional al Partidului Ecologist Român (PER), este de părere că cea mai indicată plimbare pentru Radu Mazăre ar fi una chiar în municipiul Constanţa. „O plimbare plecând de la Palatul Copiilor, trecând pe la baza sportivă de pe Badea Cârţan şi terminând la relicvele de la Dragoş Vodă. Înainte de a fi Ştefan cel Mare, Mazăre trebuie să fie tomitan. Să nu uite că este primar înainte de a fi politician”, a declarat liderul PER.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • una 12 Aug, 2014 11:37 proxenetism si promovarea repetata si in stare agravanta a proxenetismului in mamaia vezi codul penal Art. 329 Proxenetismul Îndemnul ori înlesnirea practicării prostituţiei sau tragerea de foloase de pe urma practicării prostituţiei de către o persoană se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi. Recrutarea unei persoane pentru prostituţie ori traficul de persoane în acest scop, precum şi constrângerea la prostituţie se pedepsesc cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.