Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
21:08 21 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Parteneriat între Ordinul Arhitecţilor şi Primăria Constanţa pentru clădirile din Piaţa Ovidiu

ro

16 Apr, 2014 00:00 3870 Marime text
Ordinul Arhitecţilor din România (OAR) - Filiala Teritorială Dobrogea va lansa, în viitorul foarte apropiat, un concurs naţional de arhitectură referitor la „refaţadizarea şi revolumetrizarea unor clădiri din Piaţa Ovidiu“. Deşi competiţia a fost anunţată încă din luna ianuarie a acestui an, ea nu a fost demarată până la acest moment din cauza faptului că, aşa cum susţine Alexandru Bălan, preşedintele OAR Dobrogea, Ordinul Arhitecţilor nu are încă resursele care se impun.

„Trebuie să identificăm fondurile necesare pentru tot ceea ce presupune un astfel de concurs, iar aici mă refer la organizare, la cazarea invitaţilor, la diurne şi la asigurarea premiilor“, a explicat Bălan.
Conform declaraţiilor arhitectului, Primăria Constanţa va fi partenerul OAR Dobrogea în cadrul acestui eveniment. De precizat este faptul că sunt vizate cele două clădiri poziţionate în stânga şi în dreapta Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, construite în jurul anului 1962, potrivit preşedintelui OAR Dobrogea, Alexandru Bălan.
La acest concurs de idei pot participa arhitecţi din toată ţara.

Ti-a placut articolul?

Comentarii