Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:05 27 06 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concurs internațional de soluții pentru viitoarea amenajare a plajelor din Mamaia. Constănțenii și turiștii sunt invitați să completeze chestionare

ro

20 May, 2022 00:00 606 Marime text
  • Administrația Națională ”Apele Române” în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România a unui concurs internațional de soluții pentru viitoarea amenajare a plajelor din Mamaia
  • Atât constănțenii, cât și turiștii sunt invitați să participe la o primă etapă ce face parte dintr-un process de consultare publică
  • Astfel, până pe 10 iunie 2022 toți cei interesați completa o serie de chestionare electronice care pot fi accesate pe site-ul Ordinului Arhitecților din România
 

 
Administrația Națională ”Apele Române” în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România a unui concurs internațional de soluții pentru viitoarea amenajare a plajelor din Mamaia.

Atât constănțenii, cât și turiștii sunt invitați să participe la o primă etapă ce face parte dintr-un process de consultare publică.

Astfel, până pe 10 iunie 2022 toți cei interesați completa o serie de chestionare electronice care pot fi accesate pe site-ul Ordinului Arhitecților din România.
Ulterior se vor organiza și dezbateri fizice cu factorii implicați pentru stabilirea unor linii directoare în definirea nevoilor viitorului proiect.
Întrebările chestionarelor urmăresc să contureze profilul viitoarei amenajări a plajelor din Mamaia, de la dotările pe care acestea ar trebui să le aibă și până la importanța pe care o are plaja în viața localnicilor și a turiștilor.

Iată câteva dintre întrebările cuprinse în chestionarul dedicate localnicilor: Din ce cartier/zonă sunteți? Cât de des veniți la plaja Mamaia? Ce altă plajă din zona Constanței frecventați? Cum găsiți accesul pietonal pe plajă? Ce v-ați dori să găsiți pe plaja de la Mamaia? Cât de importantă este plaja Mamaia pentru voi?

 
 
"Soluţia care va fi aleasă pentru viitoarea amenajare a plajelor din Mamaia va trebui să răspundă aşteptărilor publicului, dar şi locuitorilor din Constanţa. Avem deja parteneriatul încheiat cu Ordinul Arhitecţilor pentru a amenaja această plajă nouă. Ne dorim să creăm o plajă complet diferită, dar care să poată concura cu orice plajă din lume, astfel încât să poată fi exploatată corespunzător, în total echilibru cu ceea ce înseamnă arhitectură modernă, protejarea naturii şi a biodiversităţii. Sper că aceste chestionare vor fi completate de cât mai mulţi cetăţeni astfel încât să putem contura o soluţie ideală pentru plaja din Mamaia, care să devină o atracţie nu numai pentru români, dar şi pentru turiştii din alte ţări", a menţionat ministrul Mediului, Barna Tanczos. 
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Concurs internaţional de soluţii pentru viitoarea amenajare a plajelor din Mamaia. Anunțul lui Tanczos Barna

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii