Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:22 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de intervenţii pentru pompieri în ultima săptămână. Echipajele SMURD solicitate la peste 6200 de misiuni

ro

28 May, 2017 16:27 2094 Marime text
Pe parcursul acestei săptămâni, pompierii au derulat 7.200 de intervenții, iar echipajele SMURD au asistat medical peste 6.100 de persoane.
 
Creșterea gradului de siguranță a cetățeanului și asigurarea protecției comunităților rămân obiectivele prioritare ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
 
Complexitatea, intensitatea și dinamismul diverselor situații impun adoptarea rapidă și implementarea celor mai bune practici menite să asigure dezvoltarea instituțională pe cele două paliere: prevenire și intervenție.
 
PREVENIRE
 
În perioada 21 — 27 mai a.c., inspectorii de prevenire au continuat activitățile de îndrumare și control, pe linia respectării măsurilor de apărare și stingere a incendiilor la instituții publice și operatori economici din diverse domenii de activitate (comerț, alimentație publică, turism, de agrement etc.).
 
Astfel, personalul specializat a desfășurat 858 controale la nivel național, în urma cărora au fost aplicate 2.064 sancțiuni contravenționale (230 amenzi și 1.834 avertismente), în cuantum de peste 363.600 lei.
 
Complementar cu acțiunile de identificare și înlăturare a neregulilor pe linia prevenirii situațiilor de urgență, specialiștii IGSU au prelucrat personalul aflat la locul de muncă asupra asigurării intervenției imediate în caz de incendiu, până la sosirea echipajelor specializate de stingere.
 
Pompierii din cadrul subunităților operative de intervenție au efectuat 1.327 acțiuni de recunoaștere în teren pentru identificarea surselor de alimentare cu apă și familiarizarea cu particularitățile fiecărei clădiri.
 
INTERVENȚIE
 
În plan operațional, în perioada 21 — 27 mai a.c., au fost derulate 7.200 intervenții la nivel național, salvatorii fiind solicitați la 251 misiuni de stingere a incendiilor, 6.219 acțiuni SMURD (6.176 pentru acordarea asistenței medicale de urgență și 43 misiuni de descarcerare), precum și 720 misiuni pentru deblocare-salvare sau protecție a comunităților.
 
De asemenea, în cele șapte zile, 6.187 persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat și terapie intensivă mobilă, iar alte 60 persoane aflate în dificultate au fost salvate din medii ostile vieții.
 
Asigurarea climatului de siguranță la nivelul comunității și crearea culturii de securitate rămân principalele obiective ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și unităților subordonate și reprezintă elementele fundamentale ce susțin activitățile derulate în sprijinul și pentru cetățean.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii