Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesaj adresat constănţenilor de către Arhiepiscopul Tomisului, în ajun de Crăciun „Să vă fie sufletul un Betleem plin de lumină!“

ro

23 Dec, 2014 00:00 1822 Marime text
Cu câteva zile înaintea celei mai aşteptate sărbători de iarnă, Crăciunul, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a transmis un mesaj constănţenilor.
 
„Finalul de an ne întâmpină cu o frumoasă sărbătoare, aşteptată de toţi creştinii, în special de copii, Crăciunul. Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos este o sărbătoare a dăruirii şi a bucuriei. Venirea fiului lui Dumnezeu este premisa restaurării legăturilor dintre om şi Dumnezeu. În această lună, se vestesc momentele razelor de lumină, care vor apărea odată cu Naşterea Domnului. Orice sărbătoare aduce lumină. Şi cerul se pregăteşte de sărbătoarea Naşterii Domnului. Ne adunăm puterile ca să primim un nou har. Crăciunul este sărbătoarea tuturor. Este bucuria de a ne reuni cu cel fără început. Dumnezeu ne caută ca să ne înduioşeze. Ne caută în acea ipostază de prunc, ca noi să vedem cum se întrupează. La acest moment al Naşterii Domnului participă şi Cerul, şi Pământul. Îngerii cântă, iar odată cu ei cântă şi păstorii. Cântecele lor sunt colindele care vestesc Naşterea Domnului. Ne pregătim pentru această sărbătoare începând cu data de 21 noiembrie, odată cu intrarea în Postul Crăciunului“, a declarat ÎPS Teodosie. Ierarhul Tomisului le-a urat credincioşilor „să aibă o inimă iertătoare, largă, curăţată prin spovedanie şi împărtăşanie“. „Iubiţi creştini, vă doresc pace, belşug spiritual! Să dăruiţi vecinilor, săracilor, bolnavilor din puţinul vostru. Să-i bucuraţi pe cei întristaţi! Să-i întoarceţi pe cei rătăciţi. Să simţiţi bucuria darurilor care coboară din Betleem. Să vă fie sufletul un Betleem plin de lumină“, le-a urat Arhiepiscopul Tomisului tuturor credincioşilor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii