Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai multe terenuri şi soldul creditor, puse drept gaj Două societăţi din Constanţa împrumută peste trei milioane de lei

ro

24 Jul, 2014 00:00 3664 Marime text
Consiliul de Administraţie al SC Comat Constanţa SA convoacă Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor, pe data de 23 august, ora 12.00, la sediul din strada Interioară 3. Acţionarii vor participa la vot în funcţie de numărul acţiunilor nominative, suplimentat cu numărul acţiunilor la purtător depuse de fiecare acţionar. În situaţia neîndeplinirii condiţiilor statutare de cvorum, Adunarea Generală este convocată în data de 25 august, ora 11.00.
 

Potrivit convocatorului, acţionarii urmează să aprobe contractarea a două credite: unul în valoare de 3.300.000 de lei, pentru SC Comat Constanţa SA, şi altul de 100.000 de lei, pentru SC Comat Service SA. Ambele sume vor fi acordate de Credit Europe Bank (România) SA, sucursala Constanţa, data de rambursare fiind stabilită pentru 31.07.2015. Cele două credite vor fi garantate cu bunuri mobile şi imobile din patrimoniul societăţii, astfel: contract de ipotecă imobiliară asupra imobilului situat în intravilanul municipiului Constanţa, strada Interioara 3, lot 2/2/7/1/1/1, în suprafaţă de 34.34 mp, contract de ipotecă imobiliară asupra imobilului situat în oraşul Medgidia, strada Triumfului nr. 1, lot 3/1/2,compus din teren intravilan de 30.209 mp, având categoria de folosinţă „curţi“, alături de construcţiile edificate pe acesta cu o suprafaţă de 1.133 mp la sol (depozit materiale, pavilion administrativ, depozit, magazie, depozit carburanţi, cabină pod basculă, depozit materiale), contract de ipotecă imobiliară asupra imobilului situat în oraşul Medgidia, strada Triumfului nr. 1, lot 2, compus din teren intravilan de 3.565 mp, alături de construcţiile edificate pe acesta cu o suprafaţă de 1.33 mp (magazie, cabină poartă, garaj, rezervor apă, casa pompelor, atelier mecanic). Valoarea imobilelor de mai sus nu depăşeşte jumătate din valoarea contabilă a activelor societăţii. Acestora li se adaugă un contract de ipotecă mobiliară asupra soldului creditor, prezent şi viitor, al conturilor curente în lei şi valută, deschise de societate la Credit Europe Bank (România) SA, cât şi asupra conturilor curente ce se vor deschide în viitor la Credit Europe Bank (România) SA, contract de ipotecă mobiliară asupra creanţelor aferente poliţei de asigurare ce se va încheia între Comat Constanţa SA, în calitate de contractant, şi societatea de asigurare pentru clădirile menţionate mai sus, ipotecă asupra creanţelor din cecuri şi bilete la ordin, ipotecă asupra creanţelor din promisiuni de vânzare sau contracte de vânzare-cumpărare.

Despre cele două societăţi

Potrivit datelor Registrului Comerţului, Comat Constanţa SA a fost înfiinţată în anul 1991 şi are sediul social în municipiul Constanţa, strada Interioara 3. Capitalul social subscris este de 756.200 de lei, integral vărsat, fiind compus din 7.562 de părţi sociale, din care 4.408 acţiuni nominative şi 3.154 acţiuni la purtător. Valoarea unei acţiuni este de 100 de lei. Membrii Consiliului de Administraţie sunt: Ion Ene (vicepresedinte), născut în 1948, la Măgura, Mariana Cotoc, născută în anul 1951, la Tulcea, Nicolae Ciortan (preşedintele Consiliului de Administraţie), născut în 1956, la Constanţa, Dimciu Lascu (director economic), născut în 1953, la Râmnic, Handan Dede (director marketing-vânzări), născut în 1958 în Constanţa, Gheorghe Ciurea (director general), născut în 1952, la Constanţa. Activitatea societăţii Comat Constanţa SA este legată de comerţul cu ridicata al metalelor şi minereurilor metalice şi metalurgice.
 
Înfiinţată în anul 2003, Comat Service SA are sediul social în municipiul Constanţa, strada Interioara 3. Capitalul social subscris este de 568.100 de lei, integral vărsat, fiind compus din 5681 de acţiuni nominative, valoarea uneia fiind de 100 de lei. Acţionarii societăţii sunt Constanţa Comat, care deţine 4063 de acţiuni, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 71,5%, şi mai mulţi acţionari persoane fizice, care deţin 1.618 de acţiuni, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 28,48%. Administratorii societăţii sunt: Gheorghe Ciurea (preşedintele Consiliului de Administraţie), Gheorghe Cadri (membru în Consiliul de Administraţie), Iulian Averian (vicepreşedintele Consiliului de Administraţie). Activitatea principală a societăţii este legată de întreţinerea şi repararea autovehiculelor.
 
Precizăm că am sunat la numărul de telefon publicat în Registrul Comerţului, la secţiunea alocată datelor de contact, dar nu ne-a răspuns nimeni. De asemenea, am expediat şi un sms la acelaşi număr de telefon, fără a primi răspuns nici de această dată. Dacă reprezentanţii Comat Constanţa SA vor transmite un punct de vedere, acesta va fi ulterior publicat.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii