Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:57 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locţiitorul şefului Statului Major al Forţelor Navale, contraamiral de flotilă dr. Constantin Ciorobea, înaintat în grad

ro

27 Jul, 2017 17:28 12435 Marime text
Președintele României,  Klaus Iohannis, a semnat joi, 27 iulie a.c., următoarele decrete:

Decret privind înaintarea în gradul de general-maior – cu două stele, la trecerea în rezervă, a generalului de brigadă – cu o stea Constantin Gabriel din Serviciul de Telecomunicații Speciale;

Decret privind înaintarea în gradul de contraamiral  – cu două stele, la trecerea în rezervă, a contraamiralului de flotilă – cu o stea Ciorobea Constantin din Ministerul Apărării Naționale.

Contraamiral de flotilă Dr. Constantin CIOROBEA este comandant al Componentei Operaţionale Navale şi Locţiitor al şefului Statului Major al Forţelor Navale. 

Conform CV-ului postat pe navy.ro, contraamiral de flotilă Dr. Constantin CIOROBEA s-a născut la data de 9 decembrie 1960, în comuna Ceptura, județul Prahova.
 
A absolvit Liceul Militar de Marina "A.I. Cuza" din Constanța și, în anul 1983, Institutul de Marină "Mircea cel Bătrân".

După aderarea României la Alianța Nord Atlantică, în perioada 2004-2007 a făcut parte din prima serie de ofițeri români care a încadrat posturi NATO și a îndeplinit funcția de locțiitor al șefului Secției operații informaționale din comandamentul NATO JFC NAPLES, din Italia.

La data de 8 ianuarie 2015, prin ordin al ministrului Apărării Naționale, a fost numit Locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Navale.
 
A contribuit semnificativ la buna desfășurare a unor proiecte și programe, derulate de Forțele Navale Române, precum exercițiul național "BICAZ 2011", care a avut loc în poligonul Capu Midia, exercițiile internaționale COOPERATIVE PARTNER din anii 2000, 2001 și 2002. De asemenea, începând cu anul 2007, a coordonat procesul de planificare privind participarea Forțelor Navale Române la operațiile NATO ACTIVE ENDEAVOUR, UNIFIED PROTECTOR și la operația UE ATALANTA, precum și misiunea de transport materiale și tehnică militară din Kuwait.
A contribuit la cooperarea navală regională, participând la numeroase conferințe și întâlniri internaționale pe problematica securității Mării Negre, cât și la întâlnirile oficiale cu delegațiile marinelor militare din statele NATO sau partenere.

Realizările din cariera militară i-au fost recunoscute prin decernarea unor ordine și medalii, printre care: Ordinul "Virtutea Maritimă" în gradul de Cavaler, cu însemn pentru militari, conferit de președintele României, în anul 2002; Emblema de Merit "Știința Militară" Clasa I, acordată de ministrul Apărării, în anul 2008; Emblema de Onoare a Statului Major al Forțelor Navale, acordată de șeful Statului Major al Forțelor Navale, în anul 2008; Ordinul "Virtutea Maritimă" în grad de Ofițer, cu însemn pentru militari, conferit de președintele României, în anul 2010; Emblema "Onoarea Armatei României" cu însemn de pace, acordată de ministrul Apărării, în anul 2011; Emblema "BLACKSEAFOR/COMBSF" acordată de Comitetul Comandanților Marinelor Militare din Marea Neagră, în anul 2011.

Sursa foto: navy.ro

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii