Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grup infracţional organizat, destructurat de poliţiştii din Neamţ. Membrii, bănuiţi de înşelăciune prin metoda „Accidentul”

ro

03 Nov, 2017 12:46 1773 Marime text
Polițiștii din Neamț, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au destructurat o grupare infracțională specializată în infracţiuni de înşelăciune prin metoda „Accidentul”. Opt persoane bănuite de săvârșirea a 20 de astfel de infracțiuni, cu un prejudiciu de peste 50.000 de lei, au fost reținute.

La data de 2 noiembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale au pus în executare 8 mandate de aducere, în judeţele Neamţ, Vaslui, Bacău şi Iaşi.

La activități au participat și luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale și polițiști de la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Neamț, precum şi de la Poliţia Municipiului Iaşi.

Persoanele vizate, dintre care 4 încarcerate, trei aflate sub măsura preventivă a arestului la domiciliu şi o persoană aflată în stare de libertate sunt bănuite că, în perioada iulie - octombrie 2017, ar fi comis 18 infracţiuni de înşelăciune şi tentativă de înşelăciune, prin metoda ,,Accidentul”, cauzând victimelor un prejudiciu de 41.000 de lei şi 2.500 de euro, din care o parte a fost recuperat de polițiști.

Polițiștii din Neamț au colaborat și cu polițiști din Cluj şi Bacău, pentru probarea altor 2 astfel de infracțiuni comise pe teritoriile acestor județe.

De asemenea, în urma unei perchezițiii domiciliare efectuate ieri, polițiștii au ridicat două telefoane și mai multe înscrisuri.

Anterior, la data de 21 octombrie, polițiștii au depistat în flagrant delict un bărbat, de 24 ani, în timp ce arunca peste gardul unui penitenciar de maximă siguranţă telefoane mobile, folosite la comiterea infracţiunilor de înşelăciune prin metoda "Accidentul", precum şi a altor bunuri interzise la deţinere.

În aceeași cauză, la data de 15 octombrie a.c., polițiștii din Neamț au organizat o acțiune de prindere în flagrant a trei dintre membrii grupării, imediat după comiterea a două astfel de înşelăciuni, ocazie cu care au găsit asupra lor 12.586 de lei şi 450 de euro, bani proveniți din activitatea infracțională. La acea dată, față de aceștia a fost dispusă măsura arestului la domiciliu.

În urma administrării probatoriului, polițiștii au reținut cele opt persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani, din Neamț, Iași și Vaslui, urmând ca astăzi să fie prezentate Judecătoriei Piatra Neamţ, cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii