Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:49 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firme constănţene vor să investească peste Prut Un consilier din cadrul Ambasadei Republicii Moldova, în vizită la CCINA Constanţa (galerie foto)

ro

16 Jun, 2015 00:00 1497 Marime text
Directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, Ion Dănuţ Jugănaru, a primit, ieri, la sediul CCINA, vizita oficială a lui Denis Jelimalai, consilier pentru Afaceri Economice în cadrul Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti.
 
Consilierul Denis Jelimalai s-a arătat interesat de activitatea CCINA Constanţa, unul dintre punctele discutate în cadrul întâlnirii fiind investiţiile actuale din Moldova şi posibilitatea firmelor româneşti de a investi peste Prut. Începând cu anul 2014, România este principalul partener comercial al Republicii Moldova. Ion Dănuţ Jugănaru, directorul CCINA Constanţa, a solicitat, în acest sens, mai multe informaţii cu privire la modalitatea de a deschide o firmă în Moldova şi la taxele şi impozitele aferente. Pentru o mai bună promovare a oportunităţilor de afaceri din Republica Moldova, Denis Jelimalai a propus organizarea, pe această temă, a unui seminar la Constanţa, în care să fie prezentate toate aceste amănunte companiilor constănţene interesate de piaţa din Moldova. De asemenea, directorul Jugănaru a invitat companiile din Republica Moldova să participe la târgurile specializate şi la evenimentele organizate de CCINA Constanţa. Un alt subiect abordat în timpul întrevederii a fost importanţa economică a Portului Constanţa, care ar putea constitui o oportunitate şi pentru firmele din Moldova ce doresc să exporte în Europa şi nu numai. În acest sens, o delegaţie a conducerii Portului Internaţional Liber Giurgiulești se va deplasa la Constanţa, în luna septembrie, pentru a prezenta oamenilor de afaceri locali facilităţile de care dispune. La finalul discuţiei, Denis Jelimalai a dat asigurări că va susţine şi va consilia companiile româneşti care doresc să investească în Republica Moldova.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii