Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locuitorii şi-au făcut dreptate Ferma de ovine din Poiana, amendată şi de DSVSA Constanţa, şi de Prefectură

ro

27 Aug, 2015 00:00 5103 Marime text
Miros pestilenţial, carcase dezmembrate de animale, în putrefacţie, dejecţii şi leşuri arse conturează realitatea cu care se confruntă locuitorii satului Poiana. Toate acestea ar proveni de la ferma de ovine deţinută de Alnawres SRL din Ovidiu şi de la ferma de curcani a SC GAAD Invest Internaţional SRL din Constanţa.
 
Nemaiputând suporta ceea ce li se întâmplă, oamenii au sesizat de nenumărate ori administraţia publică locală de la Ovidiu. „Primăria Ovidiu a efectuat controale, pe parcursul mai multor luni, la cele două ferme din zona satului Poiana, în urma sesizărilor venite din partea locuitorilor. Însă de fiecare dată când mergeam în controale, nu găseam cele semnalate de cetăţeni. La începutul lunii, în timpul unui control, au fost depistate mai multe nereguli, drept pentru care am sesizat organele abilitate. Marţi, prefectul Constantin Ion a dispus mai multe controale la cele două ferme“, a declarat George Drăgan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Ovidiu.
 
Oamenii nu s-au oprit aici. Au trimis petiţii la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa, la Garda de Mediu Constanţa, la Primăria Ovidiu şi la Prefectura Constanţa, semnalând că două ferme de animale din zonă le pun în pericol sănătatea, iar autorităţile locale au luat primele măsuri.

Societatea Alnawres SRL, amendată

„În urma sesizărilor primite din partea locuitorilor satului Poiana, împreună cu o echipă, am mers, marţi, în control la două ferme din localitate, aparţinând firmelor Alnawres şi GAAD Invest International SRL. În urma neregulilor sesizate, Alnawres SRL a fost amendată cu suma de 1.000 de lei. Controalele au continuat şi miercuri, la alţi operatori economici din localitate, până la remedierea situaţiilor. Nu facem un scop din aplicarea amenzilor, ci dorim ca agenţii comerciali să respecte legea şi să nu producă daune de orice fel localnicilor“, a declarat prefectul Constantin Ion, pentru ZIUA de Constanţa.
 
De asemenea, şi DSVSA Constanţa a amendat aceeaşi societate. „În urma unor acţiuni de control de marţi, DSVSA Constanţa a amendat una dintre cele două ferme cu suma de 2.000 de lei, pentru deficienţele constatate“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Cristina Linte, purtătorul de cuvânt al direcţiei.

Consilierul judeţean Cornel Panait, despre controalele la ferma pe care o deţine


Una dintre cele două ferme din zona satului Poiana funcţionează pe societatea GAAD Invest Internaţional SRL, afacerea consilierului judeţean Cornel Panait, administrator la Canalele Navigabile şi prorector al Universităţii Maritime Constanţa. „Au fost făcute şi la noi controale, care au început ieri (n.r. marţi), la ora 9.30, şi au durat până la 13.00. Nu au găsit nimic în neregulă. La sfârşit, ne-au strâns mâinile şi ne-au felicitat. Dar eu sunt nemulţumit şi chiar o să-i trimit o scrisoare prefectului. Nu aşa se aplică legea. Nu poţi năvăli aşa peste un agent economic“, a declarat, pentru cotidianului ZIUA de Constanţa, Cornel Panait.

Ce spune Registrul Comerţului

Potrivit Registrului Comerţului, consultat pe data de 26 august 2015, GAAD Invest International SRL a fost înfiinţată în anul 1994 şi are sediul social în municipiul Constanţa, strada Alexandru cel Bun. Firma are un capital social subscris de 36.190 de lei, integral vărsat, compus din 3.619 părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociat unic şi administrator al societăţii, care se ocupă de „cultivarea fructelor seminţoase şi sâmburoase“, este Cornel Panait, născut pe 25.03.1951, în municipiul Moineşti, Bacău.

Despre societatea Alnawres SRL, Registrul Comerţului, consultat pe data de 26 august 2015, arată că a fost înregistrată în anul 2013 şi are sediul social în satul Poiana, oraşul Ovidiu, Ferma Poiana. Capitalul social subscris este de 964.130 de lei, integral vărsat, compus din 96.413 părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociat unic şi administrator al societăţii, care se ocupă de „activităţi auxiliare pentru creşterea animalelor“, este Hasan Subhi Hasan Hamdan, născut pe 14.01.1970, în Iordania.

Iordanianul, prins pe picior greşit şi în luna aprilie

Hasan Subhi Hasan Hamdan nu se află la primul contact de această natură cu oamenii legii. Pe data de 1 aprilie 2015, pe strada Portului din oraşul Ovidiu a fost depistat un tir care transporta 229 de ovine. Deoarece existau date şi indicii cu privire la provenienţa ilicită a animalelor vii, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al IPJ Constanţa şi lucrătorii din cadrul DSV au efectuat un control la sediul social din satul Poiana al unei societăţi comerciale. Cu ocazia controlului documentelor societăţii, s-a stabilit faptul că administratorul SC Alnawres SRL Poiana, cetăţean iordanian, nu poate justifica suma de 85.927 de lei ce aparţine societăţii, sens în care s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect“. În fapt, poliţiştii au constatat că afacerea cu oi este curată, însă iordanianul, Hasan Subhi Hasan Hamdan, şi-a însuşit suma amintită aparţinând societăţii, al cărei unic administrator şi asociat este, în mod nejustificat şi fără să o înregistreze în contabilitate.

Citeşte şi

UPDATE 3. Prefectul Constantin Ion - Controalele continuă şi astăzi: Una dintre fermele de animale din zona satului Poiana, amendată de DSVSA Constanţa

Iordanian ce deţine afaceri cu oi la Ovidiu, prins pe picior greşit de poliţişti

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii