Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:35 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 3. Prefectul Constantin Ion - Controalele continuă şi astăzi Una dintre fermele de animale din zona satului Poiana, amendată de DSVSA Constanţa

ro

26 Aug, 2015 10:13 2431 Marime text
 
În urma unei petiţii semnate de mai mulţi locuitori ai satului Poiana, care au sesizat Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentară Constanţa, Garda de Mediu şi Primăria Ovidiu că două ferme de animale din zonă pun în pericol sănătatea lor, autorităţile locale au luat primele măsuri.
 
„În urma unor acţiuni de control de ieri, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentară Constanţa a amendat una dintre celle două ferme cu suma de 2.000 de lei pentru deficienţele constatate“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanşa, Cristina Linte, purtătorul de cuvânt al DSVSA Constanţa.

Reprezentantul direcţiei a refuzat însă să ne dezvăluie şi numele societăţii amendate!

UPDATE 3, ora 11.30
Potrivit prefectului judeţului Constanţa, Constantin Ion, controalele vor continua şi astăzi. „În urma sesizărilor primite din partea locuitorilor satului Poiana, împreună cu o echipă am mers ieri în control la două ferme din localitate aparţinând firmelor Alnawrez şi Gaad Invest. În urma neregulilor sesizate, firma Alnawrez a fost amendată cu suma de 1.000 de lei. Controalele continuă şi astăzi la alţi operatori economici din localitate până la remedierea situaţiilor. Nu facem un scop din aplicarea amenzilor, ci dorim ca agenţii comerciali să respecte legea şi să nu producă daune de orice fel localnicilor“, a declarat prefectul Constantin Ion pentru ZIUA de Constanţa. Acesta a precizat că după finalizarea acţiunilor de verificare, datele prelucrate vor fi făcute publice.



UPDATE 2, ora 11.13 

Una dintre cele două ferme din zona satului Poiana funcţionează pe societatea GAAD Invest Internaţional SRL, afacerea lui consilierului judeţean Cornel Panait, administrator la Canalele Navigabile şi prorector al Universităţii Maritime Constanţa.

„Am fost făcute şi la noi controale, care au început ieri la ora 9.30 şi au durat până la 13.00. Nu au găsit nimic în neregulă. La sfârşit ne-au strâns mâinile şi ne-au felicitat. Dar eu sunt nemulţumit şi chiar o să-i trimit o scrisoare prefectului. Nu aşa se aplică legea. Nu poţi năvăli aşa peste un agent economic“, a menţionat, pentru cotidianului ZIUA de Constanţa, Cornel Panait.



 
UPDATE 1, 11.03

„Primăria Ovidiu a efectuat, pe parcursul mai multor luni, contoale la cele două ferme din zona satului Poiana, în urma sesizărilor venite din partea locuitorilor. Dar de fiecare dată, însă, când mergeam în controale nu găseam cele semnalate de cetăţeni. La începutul acestei luni, în timpul unui control, au fost depistate mai multe neregului, drept pentru care am sesizat organele abilitate. Ieri, prefectul Constantin Ion a dispus mai multe controale la cele două ferme“, a precizat  George Drăgan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Ovidiu.




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii