Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:07 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„După 14 ani, la Constanţa va ieşi soarele“ Valentin Vrabie, singurul primar din judeţ solidar cu protestul constănţenilor

ro

12 Jul, 2014 00:00 3189 Marime text
Protestul societăţii civile care s-a desfăşurat vineri în Constanţa a atras oameni din tot judeţul, dornici să îşi strige nemulţumirea faţă de felul în care destinele le sunt guvernate de cuplul Mazăre-Constantinescu.

Aşa cum este firesc în democraţie, oamenii au dreptul de a face publice reproşurile pe care le au faţă de cei cărora le-au acordat votul de încredere. Societăţii civile din municipiul Constanţa i s-a alăturat şi primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie. De altfel, acesta a fost singurul primar din judeţul Constanţa care a luat parte la evenimentele desfăşurate în faţa Primăriei şi a Prefecturii Constanţa.

Protestul originar 



Acţiunea de protest de vineri nu a reprezentat un act de noutate pentru liderul administraţiei locale de la Peştera. Acesta a venit, însoţit de aproximativ două sute de persoane din comună, pentru a solidariza cu protestatarii constănţeni.
„Am venit să fim solidari cu toată societatea civilă care a organizat această acţiune de revendicare a demnităţii oraşului şi a judeţului Constanţa. Noi facem parte din acest judeţ şi, de şase ani, sunt consecvent în legătură cu acelaşi principiu: m-am opus, după cum se ştie, cotropirii comunităţii de către cei cărora le-am dat, cândva, votul şi girul nostru de încredere, dar care au demonstrat că, odată ajunşi aici, îşi urmăresc doar interesele personale. Am obligaţia, în calitate de primar, să apăr locuitorii comunei Peştera în faţa acestei cotropiri, acestei umiliri a cetăţeanului“, a declarat primarul independent al comunei Peştera, Valentin Vrabie.

„Puterea este de partea celor mulţi“



Primarul şi-a anunţat, cu o zi înainte de protest, intenţia de a veni la Constanţa împreună cu o parte a comunităţii locale, prin intermediul unei platforme de socializare: „Demnitatea nu se învaţă într-o lecţie, nu se negociază, nu se cumpără, ci se deprinde din prima până în ultima clipă a vieţii. Însă nu toţi au învăţat asta...Pentru ca m-am săturat de piesele de teatru ieftine pe care le-a interpretat de-a lungul acestor ani perechea Mazăre-Constantinescu, mă solidarizez împotriva abuzurilor care au afectat viaţa de zi cu zi a cetăţenilor acestui judeţ“, scrie primarul Valentin Vrabie într-o postare pe Facebook.

Întrucât acţiunea de protest nu i-a aparţinut de această dată, primarul Vrabie a decis să nu iasă în faţă, ci doar a fost prezent la acţiune, solidarizându-se cu acţiunea de protest a sindicaliştilor portuari ai FNSP, Asociaţia Civică „Pentru Constanţa“, Asociaţia Viitorul pentru Toţi, Centrul pentru Resurse Civice, Asociaţia Elevilor din Constanţa, Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi - Învăţământ Preuniversitar - Filiala Constanţa şi Fundaţia Clubul Părinţilor Plus D.
„Mă bucur că a fost o acţiune atât de mare, că oamenii care au venit aici fac parte din toate categoriile sociale. Este un lucru bun, un semn că tot judeţul îşi doreşte altceva, după 14 ani de subminare a economiei şi de bătaie de joc faţă de cetăţeni. Oamenii îşi doresc să îşi recâştige demnitatea pierdută! Cu siguranţă, acest protest este doar începutul, cu siguranţă oamenii şi-au dat seama că răul trebuie tăiat din rădăcină, iar administraţia Mazăre-Constantinescu trebuie să plece, trebuie să le redea libertatea, demnitatea, judeţul şi oraşul oamenilor. Acum suntem mulţi, dar numărul celor care încep lupta împotriva «ciupercii cotropitoare» Mazăre-Constantinescu creşte vizibil. Puterea a fost tot timpul de partea celor mulţi“, a declarat primarul Valentin Vrabie.

Şi cei pe care acesta i-a avut alături au cerut, din nou, să fie lăsați să trăiască fără a-şi pierde principiile morale. Cu toate că ploaia şi-a făcut apariţia la acţiunea de protest, acest lucru nu i-a speriat nici pe protestatari şi cu atât mai puţin pe locuitorii comunei Peştera. „De fiecare dată, după ploaie, iese, triumfător, soarele. La fel se va întâmpla şi la Constanţa, după 14 ani de umbră şi nori“, a spus unul dintre cei care îl însoţeau pe primarul Valentin Vrabie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii