Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum trebuie să circulăm Direcţia Judeţeană de Drumuri a comandat 50 de tone de combustibil. 37 de utilaje sunt pregătite să intervină

ro

17 Jan, 2017 00:00 1683 Marime text
ANM a emis o nouă avertizare de Cod galben de ninsoare pentru mai multe judeţe din sudul şi sud-estul ţării, printre care şi Constanţa. Codul galben a intrat în vigoare aseară, la ora 23.00, şi ar urma să expire pe mâine, la ora 14.00.
 
În acest interval se vor semnala ninsori moderate şi rafale de vânt de 50-55 km/h în judeţele Constanţa, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Călăraşi. Angajaţii Regiei Autonome de Drumuri şi Poduri Constanţa sunt pregătiţi să intervină în cazul unui nou val de ninsoare. În paralel este valabilă şi o informare de vreme rea pentru aceleaşi judeţe, începând diseară, de la 23.00, şi până pe 18 ianuarie, la ora 20.00.
 
Administratorul special al Regiei Autonome de Drumuri şi Poduri Constanţa, Lucian Lungoci, ne-a declarat că sunt pregătite pentru intervenţie 37 de utilaje ale regiei pe drumurile judeţene şi comunale. Lungoci a precizat s-a găsit posibilitatea tehnică pentru comandarea a 50 de tone de combustibil (motorină), deoarece procedura de accesare a rezervelor solicitate de la Guvern nu a depăşit încă stadiul hârtiilor.
 
Recomandările poliţiştilor pe durata codului de ninsori
 
Având în vedere avertizarea de înrăutăţire a vremii în zilele următoare, poliţiştii constănţeni le recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

În timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă în raport cu vehiculele din faţă, să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.
 
De asemenea, date fiind condiţiile meteorologice nefavorabile prognozate (ninsori, ploi, vânt şi viscol), trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele segmente de drumuri. În acest nedorit caz, este bine ca din autovehicule să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apă potabilă şi cel puţin un telefon mobil cu încărcător la priza auto.
 
Dacă traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, conducătorii auto sunt rugaţi să scoată autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii