Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:05 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Combinatia ape minerale si namol de la Sanatoriul Balnear Mangalia, unica in Europa

ro

01 Feb, 2010 04:11 9166 Marime text

namol.jpgCu o tradiţie de peste 30 de ani în zona de sud-est a Dobrogei, Sanatoriul Balnear Mangalia a devenit celebru cu mult înainte de 1989, în fiecare sezon, locurile de cazare din cele două pavilioane fiind rezervate, atât de turiştii străini cât şi de pacienţii din ţară, cu săptămâni înainte.

namol1.jpgLa Sanatoriul Balnear Mangalia sunt tratate afecţiunile tuturor aparatelor organismului uman - locomotorii, ortopedice, neurologice, respiratorii, dermatologice, ginecologice, endocrinologice, digestive etc. În procesul vindecării sunt folosite hidrotermoterapia (împachetări cu nămol, cu parafină, băi sulfuroase, sărate, de plante), kinetoterapia, hidrokinetoterapia, masajul, electroterapia (cu ajutorul curenţilor de joasă, medie şi înaltă frecvenţă şi a magnetoterapiei), fototerapia (expunerea la ultraviolete şi infraroşii, dar şi laserterapia), acupunctura, precum şi aerosolii. Tot aici sunt practicate şi „împachetările" cu gheaţă, prin metoda crioterapiei.

O premieră în „istoria" Sanatoriului Balnear Mangalia: Pavilionul „A" a fost deschis pe 18 ianuarie 2010, după perioada sărbătorilor. De obicei, acest pavilion era deschis către primăvară, însă, datorită solicitărilor mari venite din partea clienţilor şi pentru că actuala conducere doreşte ca personalul să aibă de lucru şi în perioada rece, secţia este funcţională de câteva zile. Mai mult, şi Pavilionul „B" va fi deschis mai devreme, către jumătatea lunii martie.

condur.jpgGimnastică medicală pentru micuţii cu scolioză

„Pentru acest an avem o serie de noutăţi pentru clienţii noştri din ţară şi din străinătate. Am achiziţionat două aparate de ozonoterapie, câte unul la fiecare pavilion şi au fost finalizate băile galvanice, care au şi un cabinet ultramodern. În plus, unic în Europa, la Mangalia efectuăm un tratament combinat, ce conţine ape minerale sulfuroase, apă de mare şi nămol sapropelic de Techirghiol", afirmă managerul SBM, dr. Laura Condur. Una dintre secţiile cele mai căutate este aceea de gimnastică medicală, unde sunt trataţi, printre alţii, copiii ce suferă de scolioză, cu rezultate excelente.

Clienţii Sanatoriului Balnear Mangalia au mai multe posibilităţi de tratament şi cazare. În cadrul secţiei de spital sunt găzduiţi pacienţii care vin prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, care beneficiază de cazare, masă şi tratament complet, biletele fiind asigurate în co-plată. Turiştii pot veni şi prin agenţii, urmând să se cazeze la Hotelul „Callatis" al sanatoriului, iar localnicii pot apela la tratamentul în ambulatoriu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii