Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:55 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CCR, în pronunțare pe sesizarea Avocatului Poporului privind OUG de modificare a Codurilor penale

ro

09 Feb, 2017 13:07 1553 Marime text
Astăzi, Curtea Constituțională a României (CCR) a rămas în pronunțare privind sesizarea Avocatului Poporului referitoare la neconstituționalitatea OUG de modificare a Codurilor penale.

Argumentele care au stat la baza sesizării privitoare la OUG 13/2017 au fost prezentate, la începutul ședinței, de reprezentanta Avocatului Poporului, potrivit Agerpres.  

UPDATE, ora 14.40

Cu puţin timp în urmă, Curtea Constituţională a respins sesizarea făcută de Avocatul Poporului referitoare la ordonanţa de urgenţă nr. 13, care prevede modificarea Codurilor penale. 

Motivul respingerii acestei sesizări îl reprezintă faptul că, între-timp, ordonanţa la care se face referire a fost abrogată de către Guvernul Grindeanu. 

Abrogarea a intervenit după sesizarea noastră. În cazul sesizării făcute de Avocatul Poporului, avem jurisprundență, am respins-o ca inadmisibilă tocmai pentru că în acest caz noi o analizăm în abstract și nu intrăm în conținutul ei. Pornim de la adevărul că Ordonanța 13 nu mai există. Nu am găsit elemente care să fi fost deja aplicate, sa fi produs consecințe juridice”, a declarat Valer Dorneanu, preşedintele CCR. 


Sursa foto: ccr.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii