Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bani norvegieni pentru afaceri verzi din România Oil Depol Services a accesat cel de-al doilea proiect de peste un milion de euro (document + galerie foto)

ro

08 May, 2015 00:00 3399 Marime text
De peste 15 ani, SC Oil Depol Service SRL pune în practică viziunea Programului Inovare Verde în Industria din România, fiind un furnizor de top de servicii integrate în domeniul decontaminării. Cu o vastă experienţă în ceea ce priveşte ecologizarea, Oil Depol Services reuşeşte, pentru al doilea an consecutiv, să aducă în România banii norvegienilor, pe care să-i folosească la creşterea capacităţii tehnologice de furnizare a serviciilor de management integrat al deşeurilor generate pe platformele marine printr-o investiţie totală de 1.237.874 de euro.

„Eficienţă şi seriozitate“ - aşa ar putea descrie Oil Depol Services mecanismul de accesare a fondurilor norvegiene. În mai puţin de jumătate de an, a fost accesat programul şi semnat contractul de finanţare. Societatea a obţinut prin proiectul „Technology for Offshore Waste Management” 500.00 de euro, adică o cofinanţare de 40,39% din totalul costurilor eligibile ale proiectului, prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009 – 2014, în cadrul Programului Inovare Verde în Industria din România. „Din această sumă, 1.204.474 de euro sunt folosiţi în investiţii pentru echipamente şi mijloace de transport, şi anume: 100 de containere pentru nămol, un trailer, un tractor cu accesorii şi o pompă de înaltă presiune cu accesorii. Proiectul, a cărui perioadă de implementare şi finalizare este de 12 luni, îşi propune creșterea capacității tehnologice de furnizare a serviciilor de management integrat al deșeurilor generate pe platformele marine prin achiziția acestor utilaje, crearea a opt noi locuri de muncă «verzi», precum şi menținerea celor 216 locuri de muncă «verzi» existente“, au explicat reprezentanţii Oil Depol Services, Simona Lipan şi Adrian Roşu.
 
Obiectivele generale ale proiectului susţinut de statul norvegian sunt reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European, precum şi consolidarea relațiilor bilaterale dintre Norvegia și România.
 
„În România, toată lumea vorbeşte despre fonduri europene, dar puţini ştiu că şi state europene care nu fac parte din Uniunea Europeană finanţează statele membre. Norvegia este un exemplu de finanţator. Dacă pentru un program european poate dura şi doi ani până la semnarea unui contract, fiind necesare un noian de documente şi de semnături, pentru accesarea programului norvegian a fost nevoie doar de bunăvoinţă şi de cunoaşterea limbii engleze“, au mai explicat reprezentanţii Oil Depol Services SRL. Programul „Inovare Verde în Industria din România“ face parte din schema de finanțare oferită de Mecanismul Financiar Norvegian 2009 - 2014 (Granturile Norvegiene) și contribuie la reducerea disparităţilor socio-economice în Spațiul Economic European şi la întărirea relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări. Cel de-al doilea proiect accesat de companie a fost făcut din suplimentările acestui program norvegian, după cum au explicat reprezentanţii firmei.
 
Mai multe detalii despre proiectul norvegian al Oil Depol Services SRL, în secţiunea „Documente“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii