Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajaţii Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu nu renunţă la proteste Emanoil Roiu - „Vrem salarii în limitele bunului simţ“

ro

28 Nov, 2014 00:00 2039 Marime text
Agitaţie mare, ieri, la Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu. Aproximativ 25 de angajaţi, din cadrul Sindicatului Liber al Aeroportului, care numără 70 de membri, au protestat în faţa terminalului Sosiri externe, pentru că nu şi-au negociat contractul de muncă. Mai mult, oamenii au cerut salarii majorate. „Sunt angajaţi care lucrează la Aeroport de 30 de ani. Vrem salarii în limitele bunului simţ“, a declarat liderul Sindicatului Liber al Aeroportului, Emanoil Roiu. De altfel, tot ieri, protestatarii au solicitat o întrevedere cu liderii Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu, întâlnire care însă nu a mai avut loc. „Continuăm protestele. Conducerea Aeroportului nu s-a prezentat la negociere. Am făcut o petiţie în care am solicitat să ni se acorde echipamentele pe care nu le-am primit de ani de zile. Vom ajunge şi la Prefectură“, a precizat Emanoil Roiu.

Ce spune conducerea Aeroportului

Noul director general al Aeroportului Mihail Kogălniceanu, Bogdan Ionuţ Artagea, a declarat că „manifestă disponibilitatea de a negocia cu salariaţii, respectând Regulamentul de organizare şi funcţionare a comisiei de negociere a contractelor individuale de muncă“. „În data de 21 octombrie, a fost înregistrat la ITM Constanţa contractul colectiv de muncă pentru 2014-2015 la nivel de societate, urmând ca negocierea individuală a salariilor să se desfăşoare în perioada următoare. Atât programul negocierilor, cât şi cel al soluţionării eventualelor contestaţii au fost aduse la cunoştinţa salariaţilor. Programul iniţial al negocierilor a fost prelungit, pentru a se da posibilitatea tuturor angajaţilor, în funcţie de programul lor de lucru, să se prezinte la negocierile individuale. Acestea au început în data de 11.11.2014 şi, până în prezent, 238 din 273 de salariaţi au participat la negocierea individuală. În aceste condiţii, considerăm că motivele referitoare la negociere invocate de participanţii la acest protest nu sunt întemeiate. Conducerea Aeroportului manifestă în continuare disponibilitatea de a negocia cu salariaţii, respectând Regulamentul de organizare şi funcţionare a comisiei de negociere a contractelor individuale de muncă“, se arată într-un comunicat de presă remis de conducerea Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii