Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:32 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zanfir Iorguş „Este inadmisibil ca primăria Mangalia să aloce echipei de fotbal locale 35 de miliarde de lei"

ro

24 Sep, 2011 01:02 897 Marime text

Deputatul Colegiului 5 Constanţa, Zanfir Iorguş, a fost prezent vineri, 23 septembrie, la evenimentul „Integrarea socială şi educaţională a copiilor romi", organizat de Asociaţia „Şi Eu Pot" Mangalia şi desfăşurat la Centrul Cultural din localitate. Manifestarea face parte din proiectul „Şi eu pot să învăţ!" finanţat de Agenţia Naţională pentru Romi.

Din 2009 Asociaţia „Şi Eu Pot", în parteneriat cu Şcoala nr. 4 Neptun, desfăşoară activităţi sociale în cadrul Centrului de zi ce are ca scop integrarea educaţională şi socială a copiilor aflaţi în dificultate în vederea prevenirii abandonului şcolar. Asociaţia oferă servicii pentru fiecare dintre copiii beneficiari ai acestui program: informare şi consiliere, recuperare şcolară, sprijin diferenţiat în efectuarea temelor, dezvoltare de capacităţi fizice, psihice şi sociale, socializare. „La întâlnirea de astăzi, pe lângă încurajările primite de la deputatul Zanfir Iorguş în ceea ce ne priveşte, ideea pe care domnia sa ne-a dat-o, aceea de înfiinţare a unei federaţii a ONG-urilor din Mangalia, cu ajutorul căreia să putem accesa uşor fonduri europene pentru proiecte sociale, mi se pare una extrem de realistă şi utilă", a declarat Diana Petre, preşedintele „Şi Eu Pot".

La rândul său, Zanfir Iorguş a punctat faptul că proiectul „Şi Eu Pot" este unul extrem de util comunităţii locale: „Copiii defavorizaţi trebuie ajutaţi să meargă la şcoală, iar programul acestui ONG este menit să vină în sprijinul comunităţii din zonele cele mai sărace ale oraşului. În 1998 a început, la Mangalia, primul proiect de alfabetizare al romilor. Ulterior a fost ridicată, chiar în zona cea mai defavorizată a oraşului, o grădiniţă socială special pentru copiii romi. Astfel de proiecte au fost abandonate de către actuala administraţie locală, care nu conştientizează faptul că ONG-urile lucrează în favoarea ei. Este inadmisibil ca primăria să aloce echipei de fotbal locale 35 de miliarde de lei, în timp ce, pentru organizaţiile şi asociaţiile care fac treaba administraţiei locale în zona de asistenţă socială, cum este Asociaţia „Şi Eu Pot", să nu dea niciun leu", a declarat Zanfir Iorguş.

Acesta a mai menţionat faptul că, în cursul zilei de vineri, în urma identificării unor familii ai căror copii abandonaseră şcoala din lipsa materialelor şcolare, a oferit unsprezece pachete cu rechizite (ghiozdane, caiete, penare, stilouri etc), astfel încât micuţii pot merge, din nou, la cursuri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii