Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:17 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Weekend cu ploi si temperaturi de peste 20 de grade

ro

29 May, 2010 13:05 1257 Marime text

Vremea se anunţă capricioasă în ţara noastră, atât sâmbătă, cât şi în următoarele zile. Nu vor lipsi aversele însoţite de descărcări electrice şi scurte rafale de vânt. Izolat sunt posibile şi căderi de grindină. Începem weekendul cu ploi, fulgere şi tunete în mai toare regiunile de deal şi de munte.

Vântul se acutizează şi el pe durata ploilor, iar temperaturile la amiază marchează o scădere. După cele câteva zile deosebit de calde, ziua de sâmbătă anunţă valori de la 20 de grade în Miercurea Ciuc la cel mult 28 de grade la Călăraşi, cu o temperatură de 27 de grade aşteptată în Capitală, pe un fond mai degrabă ploios.

Şi la Bucureşti norii aduc ploi, descărcări electrice şi posibil intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă este în scădere faţă de ieri. Vor fi maxim 26-27 de grade.

Plouă şi în Chişinău, iar temperaturile mai pierd câteva grade faţă de vineri, 24 de grade se înregistrează la Chişinău, 26 la Cahul şi 23 la Balţi.

Duminică vremea rămâne instabilă. Cerul încă este acoperit temporar de nori şi vor fi averse, descărcări electrice şi scurte intensificări de vânt în toate regiunile din interiorul arcului carpatic. Nici în sud-est nu este vreme însorită, predomină norii, dar aversele cad pe arii mai mici. Sunt şi condiţii de grindină şi, izolat, de cantităţi mai mari de apă.

Temperaturile maxime pornesc de la 20-21 de grade în depresiuni şi ating în Lunca Dunării, la Giurgiu şi la Călăraşi 28-29 de grade.

Şi la Bucureşti sunt înnorări temporare duminică. Mai ales după-amiază pot cădea averse şi descărcări electrice. Vântul suflă slab până la moderat, iar temperatura maximă atinge 25-26 de grade.

Luni în regiunile din vestul, nord-vestul şi centrul ţării, vremea se răceşte şi se anunţă tot instabilă. Vor fi înnorări accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat căderi de grindină. Temperatura aerului continuă să scadă. Abia dacă se mai ating 16 grade la Arad şi Oradea şi 20 la Cluj.

În restul ţării cerul este doar temporar noros, iar ploile apar doar local, cel mai probabil spre seară. Temperaturile încă sunt cu câteva grade peste mediile multianuale ale sfârşitului de mai: 28 de grade la Craiova, Ploieşti şi Vaslui, chiar 30 la Alexandria, Giurgiu şi Călăraşi.

Şi la Bucureşti cerul va fi temporar acoperit de nori, dar fondul termic este cald. Aversele cu descărcări electrice şi scurte rafale de vânt apar abia spre seară. Temperatura maximă atinge 27-28 de grade.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii