Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:11 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Constanta vor fi maine 21 de grade Celsius

ro

25 Jun, 2010 21:09 898 Marime text

Mâine, ploile însoţite şi de descărcări electrice stăpânesc litoralul, iar temperatura aerului nu depăşeşte 23 de grade în nicio staţiune. Abia duminică vremea se mai ameliorează, dar ploile tot mai cad local. Maximele cresc uşor, şi sunt între 23 şi 25 de grade, iar temperatura apei mării nu depăşeşte 22 de grade la ţărm.

Pentru Dobrogea, meteorologii prognozează vreme răcoroasă şi instabilă. Nu lipsesc aversele şi fenomenele electrice iar maximele rămân sub mediile climatologice. 21 de grade la Constanţa şi 19 la Tulcea.

În vest, nord şi în centru cerul va fi temporar noros, dar ploile preferă estul şi nordul Transilvaniei şi vor fi mai puţine în celelalte zone. Maximele termice sunt în creştere uşoară şi ajung la 20 de grade la Cluj Napoca, 21 în Baia Mare şi la Sibiu şi 23 de grade la Timişoara.

În sud, în Oltenia condiţiile de ploaie sunt mai reduse, dar spre estul Munteniei norii sunt tot mai mulţi şi cad averse însoţite izolat de tunete şi fulgere. La amiază termometrele arată 25 de grade la Drobeta Turnu Severin şi la Craiova şi 26 la Giurgiu. În Buzău şi la Brăila, unde se anunţă ploi, maximele se opresc la 22 şi 21 de grade.

În Moldova predomină aversele, foarte posibil asociate pe arii restrânse cu tunete şi fulgere. Sunt aşteptate chiar şi cantităţi de apă mai însemnate, izolat. Din cauza norilor şi ploilor, maximele nu depăşesc 19 grade la Galaţi, 18 la Iaşi şi 17 în Bacău şi la Suceava.

Nici duminică nu scăpăm de ploi. Cerul se înnorează temporar şi local, în mai toate regiunile vor mai fi averse. În unele zone chiar însoţite de descărcări electrice. Regimul termic este însă în creştere uşoară, ceea ce înseamnă maxime cuprinse între 20 şi 27 de grade Celsius. Cele mai mari valori se aşteaptă în sud-estul Munteniei.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii