Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:57 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vremea azi Constanta+9 grade

ro

18 Feb, 2010 12:48 806 Marime text

Plouă astăzi în partea de sud, sud-vest şi est a ţării, dar plouă pe arii restrânse şi în restul ţării. La munte, dimineaţa mai ales, se aşteaptă precipitaţii. Vântul nu va depăşi nicăieri cote moderate, iar maximele sunt între 2 şi 12 grade.

Regiunile de dincolo de Carpaţi au parte astăzi de vreme caldă, dar şi de ploi, mai ales în Banat şi în sudul Crişanei. Temperaturile însă cresc mult faţă de ieri, urcând la 10 grade în Câmpia de Vest, chiar 12 în sudul Banatului. Chiar şi maximele sub 10 grade, cum e cazul la Cluj cu 7 grade sau la Sibiu cu 8, tot valori mai mari decât ar fi normal sunt.

În sud, tot umbrela rămâne accesoriul de bază şi azi. Stratul gros de nori lasă ploi întreaga zi, dar mai slabe decât ieri. Condiţiile de polei se menţin şi ele, dar maximele câştigă 2-3 grade, atingând valori între 3 şi 7 grade.

Dobrogea are şi ea vreme închisă şi umedă, dar valorile termice sunt şi aici primăvăratice. Vor fi 8 grade la Tulcea şi chiar 9 la Constanţa.

Nici Moldova nu face excepţie. Cerul e doldora de nori, local plouă, iar în nord se aşteaptă chiar lapoviţe şi ninsori. Dar maximele sunt pozitive, atingând 2-3 grade în nordul regiunii până spre 6 în sud, la Galaţi.

Vineri ploile se mai răresc. Straul de nori se subţiază şi soarele câştigă teren. Doar în nordvestul ţării probabilitatea de ploaie e încă mare. Ceaţa însă va fi un fenomen frecvent în regiunile extracarpatice, dar temperaturile continuă să crească. Maximele vor trece de 10 grade în intracarpatic urcând până la 13, dacă nu chiar 14 grade Celsius. Mai rece cu 7-8 grade se aşteaptă să fie în oraşe ca Alexandria şi Buzău, cu 7 grade la amiază şi 6 la Suceava.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii