Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vremea, 9 august 32 grade la Constanta si 34 grade la Tulcea

ro

09 Aug, 2010 12:18 1216 Marime text
Azi mai avem ploi doar prin centrul şi nordul ţării, ca şi la munte, dar în restul ţării soarele începe să încingă atmosfera, mai ales în sud-estul ţării, şi-aşa încercat din greu de caniculă în ultimele zile.

În interiorul arcului Carpatic, norii mai domolesc strălucirea soarelui luni, lăsând şi ploilor cu fulgere, tunete şi vânt ore bune din zi. Temperaturile aici, sunt, moderate, cu valori de 23 de grade la Miercurea Ciuc şi 25 la Sibiu şi Braşov. Câmpia din vestul ţării însă nu are azi parte de ploi, aşa că temperaturile sunt mai avântate, atingând la orele amiezii 28 de grade la Arad şi Oradea şi 29 la Timişoara.

În dealurile din sudul ţării se arată luni câţiva stropi de ploaie de vară, dar la câmpie, soarele predomină şi adună 30 de grade Turnu Severin şi Craiova, 33 în Buzău şi Călăraşi şi 34 în Giurgiu şi Brăila, unde şi disconfortul termic va fi accentuat.

Dobrogenii au numai soare în program. Temperaturile, aşadar, urcă la valori de 34 de grade la Tulcea şi 32 la Constanţa.

Şi în Moldova e căldură mare în centru şi sud, cu 33 de grade la Galaţi, 32 de grade la Focşani, Vaslui şi Iaşi. Nu lipsesc însă ploile din nord, unde şi aerul e mai respirabil, cu 27 de grade la Piatra Neam şi un grad mai puţin la Suceava.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii