Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:32 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vremea, 28 iunie 24 grade la Constanta, 25 grade la Tulcea

ro

28 Jun, 2010 12:00 1394 Marime text

Situaţia din întreaga ţară este critică şi astăzi. Nu atât cantitatea ploilor va produce probleme, cât faptul că pământul este deja îmbibat cu apă, peste care 20-40 de litri pe metru pătrat pot duce la alunecări de teren şi inundaţii. Ploile au început încă peste noapte, iar luni se întind în est, centru şi sud, iar grindina este şi ea posibilă. Termic vorbim de o dimineaţă cu 12 până la 18 grade şi de o amiază cu valori între 20 şi 28 de grade Celsius, valori uşor mai mici decât normal.

Nu vă încumetaţi spre munţi astăzi dacă vă interesează plimbări prin aerul tare de munte. Norii lasă averse importante în toate masivele montane, dar mai ales în Carpaţii Orientali şi zona Meridionalilor, unde vorbim de cantităţi şi de peste 20 până la 40 de litri pe metru pătrat. Meteorologii avertizează, de altfel, că nu vor lipsi nici descărcările electrice, iar vântul va fi şi el destul de agitat. Temperatura aerului nu se modifică faţă de ieri, aşa că rămâne în mare sub valorile normale pentru această dată.

Litoralul mării nu e nici azi prietenos cu turiştii. E drept, nu vorbim de ploi torenţiale, dar soarele va fi scump la vedere, iar temperatura aerului se va opri la valori de 24-25 de grade Celsius. Iar dacă speraţi să prindeţi măcar o baie în apa Mării Negre, e bine să ţineţi cont de cele numai 18-20 de grade care vă vor întâmpina la ţărm.

Tot aversele sunt astăzi fenomenul cel mai activ în mare parte din ţară. Astfel, dincolo de Carpaţi, mai ales în Maramureş şi Transilvania, ploile torenţiale dictează aspectul zilei, iar fulgere, tunetele şi vântul pun şi ele umărul la aspectul neplăcut al vremii.

Ceva mai rare sunt ploile în Banat şi Crişana, iar maximele se opresc la 24 de grade în Cluj şi Sibiu şi 27-28 la Timişoara şi Satu Mare.

Spre sud, după o zi ceva mai plăcută, azi ploile revin, tot în averse, cu vânt tare şi chiar grindină izolat. Temperaturile ating 24 de grade în Buzău şi Ploieşti şi nu mai mult de 25-26 în Craiova, Giurgiu, Călăraşi şi Brăila.

Aceeaşi situaţie meteo şi în Dobrogea. Ploi, vânt şi descãrcãri electrice, cu maxime de 24 de grade la Constanţa şi 25 la Tulcea.

Moldovenii sunt direct în calea apelor. Cantităţile ating şi depăşesc 20 până la 40 de litri pe metru pătrat, iar valorile termice nu trec de 20-21 de grade în dealurile Bucovinei şi urcă până spre maximum 24 de grade în Iaşi şi Galaţi.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii