Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:39 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi prognoza meteo pentru această săptămână

ro

04 Jul, 2011 19:48 911 Marime text

Vremea răcoroasă continuă în regiunile din jumătatea nordică a ţării şi în primele zile ale acestei săptămâni. În sud se încălzeşte încă de luni şi, începând de joi, dinspre sud începe să pătrundă o masă de aer cald care va aduce temperaturi de 30 de grade în tot mai multe regiuni ale ţării.

Luni, în vestul, în nordul şi în centrul ţării, dar şi la munte, norii şi ploile însoţite de descărcări electrice sunt la ordinea zilei, iar vremea continuă să fie răcoroasă. În celelalte regiuni săptămâna începe mai însorită şi cu valori termice în creştere. Meteorologii prognozează maxime între 17 şi 27 de grade, chiar uşor mai ridicate în Lunca Dunării.

În Capitală iese soarele încă de la primele ore ale zilei. Maxima urcă la 26-27 de grade, dar vântul îşi va face simţită prezenţa peste zi. Presiunea atmosferică nu are variaţii semnificative de la 751 mmHg.

La munte norii acoperă temporar cerul şi astăzi, dar e rost şi de ceva soare în răstimpuri. Pe arii extinse încă mai semnalează ploi însoţite de descărcări electrice, iar vântul suflă moderat, cu rafale susţinute pe crestele înalte. Meteorologii vorbesc şi luni tot de o vreme rece pentru început de iulie, deşi temperatura aerului înregistrează o uşoară creştere faţă de duminică.

Soarele iese şi pe litoral. Încă din această dimineaţă atmosfera începe a început să se încălzească uşor, iar maximele urcă la valori cuprinse între 22 şi 25 de grade. De ploaie nu poate fi vorba astăzi, vântul nu trece nici el de moderat, dar apa mării este în continuare destul de rece, între 18 şi 20 de grade.

În regiunile intracarpatice vremea rămâne răcoroasă şi luni, iar ploile continuă pe suprafeţe extinse. Vor fi averse însoţite de descărcări electrice, iar vântul se intensifică temporar. Temperaturile maxime, cu 5-6 grade mai mici faţă de mediile climatologice ajung la 20 de grade în Braşov, 21 în Sibiu, 19 grade la Cluj Napoca şi 25 de grade la Timişoara.

În sud, vara dă semne că se întoarce. Iese soarele, iar despre ploi vorbim doar la munte. Vântul va fi cam agitat peste zi, iar mercurul urcă semnificativ în termometre, până la 27 de grade în Craiova, Alexandria, Ploieşti, şi 29 în Giurgiu. În Dobrogea se încălzeşte. Norii părăsesc regiunea, iar soarele se arată încă de dimineaţă. Aşteptăm 25 de grade la Constanţa şi 27 de grade în Tulcea. Vântul suflă moderat, cu uşoare intensificări.

În Moldova frigul şi ploile se mută în nordul regiunii şi la munte. Prognoza anunţă 18 grade la Suceava, 20 de grade în Botoşani, dar în sud se mai încălzeşte şi soarele va fi generos: 26 de grade la Galaţi şi Focşani.

Se mai încălzeşte marţi, dar se întorc ploile cu tunete, fulgere şi rafale de vânt în regiunile vestice şi centrale, dar şi în nord şi la munte. Nu sunt excluse căderile de grindină, iar cantităţile de apă vor fi însemnate. În celelalte regiuni e mai mult soare, iar ploile de vară cad pe arii restrânse spre seară. Temperaturile, încă sub cele obişnuite pentru această dată, vor fi cuprinse între 20 şi 29 de grade.

În Capitală este soare, dar spre seară norii strâng rândurile şi vin averse însoţite de descărcări electrice, iar vântul se intensifică trecător. La amiază aşteptăm 27...28 de grade, foarte aproape de temperatura obişnuită pentru această dată.

Miercuri tot despre vreme instabilă vorbim. Norii vor aduce averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în nordul, centrul şi estul ţării, dar şi la munte şi local în rest. Se menţin condiţiile de grindină şi de cantităţi de apă mai importante. Sunt prognozate maxime de la 20 de grade în depresiunile din estul Transilvaniei, până la 28-29 de grade în Oltenia şi în sudul Munteniei.

În Capitală va fi soare, dar şi nori care trecător lasă averse însoţite de descărcări electrice. Temperatura maximă ajunge la 26-27 de grade.

Sursa: www.jurnalul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii