Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:54 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UNSR reia protestele in toata tara

ro

16 May, 2010 16:47 1021 Marime text

Reprezentanţii Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR) reiau protestele, de mâine, în Bucureşti şi în alte 10 centre universitare din ţară, la care sunt aşteptaţi să participe peste 7.000 de studenţi.

Liderul organizaţiei studenţeşti, Ion Poenaru, a declarat că miercuri, 19 mai, UNSR se va alătura protestelor sindicatelor din învăţământ. "Toate rezoluţiile, propunerile de amendamente la Legea Educaţiei Naţionale realizate de studenţii senatori din 10 centre universitare au fost tratate cu indiferenţă de reprezentanţii MECTS. Marea nemulţumire a UNSR este refuzul ministrului de a semna protocolul cu reprezentanţii studenţilor, document care garantează în primul rând faptul că fondul alocat de MECTS pentru plata burselor studenţeşti şi pentru taberele de vară oferite studenţilor merituoşi au aceeaşi valoare ca în anul 2009", a precizat Poenaru.

El a menţionat că reprezentanţii UNSR au trimis o scrisoare deschisă primului-ministru Emil Boc, prin care solicită o întâlnire în cel mai scurt timp, în spiritul deschiderii spre dialog, pentru a putea fi găsite soluţii care să prevină radicalizarea tuturor manifestaţiilor cu impact negativ asupra sistemului naţional de învăţământ.

Sursa: agerpres.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii