Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:15 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un deltaplan s-a prabusit pe aerodromul din Cisnadie, pilotul a murit

ro

08 May, 2010 15:05 4723 Marime text

deltaplan_74388000.jpgPilotul deltaplanului prăbuşit la Cisnădie a murit pe loc, nici o altă poersoană nefiind rănită.

Se pare că pilotul nu a mai putut controla deltaplanul şi s-a izbit de pământ. Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, a murit pe loc. Aparatul s-a prăbuşit pe teren viran.

Condiţiile erau foarte bune pentru zbor, spun reprezentanţii aerodromului. Potrivit sursei citate, nicio altă persoană nu a fost rănită în urma acestui accident. O echipă formată din procurori şi poliţişti criminalişti cercetează împrejurările în care s-a produs accidentul.

În ultimii ani, în România au avut loc mai multe accidente în care au fost implicate motodeltaplane. Cel mai recent incident de acest gen a avut loc pe 6 august 2009, când doi barbati au ajuns la spital dupa ce s-au prabusit cu motodeltaplanul înlocalitatea arădeană Socodor.

Pe 8 mai 2006, un barbat care pilota un motodeltaplan a murit pe loc, după ce aparatul de zbor s-a prăbuşit în curtea spitalului din localitatea prahoveană Poiana Campina. Motodeltaplanul decolase din zona Muscel şi a survolat orasul Campina.

În noiembrie 2004, un motodeltaplan s-a prăbuşit pe aerodromul Dezmir din Cluj, iar cei doi piloţi aflaţi în aparatul de zbor au fost grav răniţi.

Pe 16 august 2004, doi deltaplanişti ieşeni au scăpat cu viaţă, după ce s-au prăbuşit cu motodeltaplanul în pădurea Ciric din apropierea Aeroportului Iaşi. Cei doi survolau oraşul, pe deasupra cartierului Tătăraşi. Motorul aparatului s-a oprit brusc, în timp ce aceştia se aflau la o înălţime de aproape 600 de metri. Aparatul a aterizat pe vârfurile copacilor şi a rămas în această poziţie doar 25 de secunde, după care s-a prăbuşit de la o înăltime de aproximativ 20 de metri.

Sursa: Realitatea.net

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii