Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:04 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Udrea „Brandul turistic al Romaniei va fi prezentat la nivel national in luna iunie"

ro

21 May, 2010 18:40 830 Marime text

Ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, a declarat astăzi că brandul turistic al României va fi înaintat săptămâna viitoare de către consorţiul care îl realizează MADR, precizând că acesta va fi prezentat la nivel naţional în luna iunie.

De asemenea, Elena Udrea a precizat, la un seminar pe tema brandului turistic al României, că nu se bazează pe litoral în atragerea turiştilor.

„Nu ne bazăm pe litoral în acest moment, dar asta nu înseamnă că litoralul nu este destinaţie de turism. Dar aşa cum este trendul pe piaţa internaţională, România poate fi competitivă cu o altă formă de turism, precum Delta Dunării, turismul cultural, turismul balnear şi circuite de turism combinate. (...)A fost o vreme, în urmă cu 20 de ani, când litoralul românesc era vizitat de turiştii străini. Sperăm să promovăm turismul ca acei turişti străini care veneau frecvent pe litoral să se reîntoarcă", a spus ministrul dezvoltării regionale şi turismului.

Udrea a menţionat că pentru turismul balnear trebuie să se găsească soluţii în ceea ce priveşteinfrastructura de cazare.

„Trebuie să facem ca această infrastructură, care ţine de patrimoniul istoric şi cultural, să reintre în circuit. Cei mai mulţi dintre proprietari sunt datori la stat şi sunt în executare silită cum ar fi Băile Herculane şi Borsec. Anul trecut am făcut o strategie şi deja avem investiţii în toate centrele balneare", a declarat Udrea.

Udrea a maiarătat că promovarea brandului pentru turismul din România din bani europeni este foarte importantă.

„De suma de 75 milioane euro vom achiziţiona strategia de promovare a brandului şi pachetele media. Ultimul lucru pe care vreau să îl fac este să am un cuvânt decisiv legat de acest brand. Românii şi industria turistică românească vor beneficia de acest brand.", a conchis Udrea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii