Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:07 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teatru in regia PDL Constanta, pe scena Casei de Cultura Stavrositu si Banias, protagonistii piesei „Cele doua PDL-uri"

ro

01 Aug, 2010 02:34 1937 Marime text
stravositu_banias2.jpgŞedinţa Consiliului de Coordonare Judeţean al PDL Constanţa a fost, aşa cum se anunţa, una cu scântei. Întrunirea a fost una eşuată, cele două tabere - a susţinătorilor Mariei Stavrositu şi a partizanilor lui Mircea Banias - neajungând la un consens.

Reamintim că scopul principal al convocării CCJ a fost validarea sau invalidarea alegerii deputatului Maria Stavrositu în fruntea organizaţiei municipale PDL Constanţa, contestată de către preşedintele de la judeţ Mircea Banias. Şedinţa CCJ s-a anunţat încă de la început a fi una „la dublu". Au fost două convocatoare cu două ordini de zi, iar ieri s-au format două două comisii de numărare a voturilor şi au de asemenea, două urne.

Şedinţa CCJ s-a anunţat de la bun început a fi una cu scântei. Democrat-liberalii s-au scuipat, s-au împroşcat cu apă şi Cola şi s-au îmbrâncit la intrarea în sala de şedinţe, astfel încât unii dintre cei convocaţi s-au văzut nevoiţi să părăsească şedinţa plini de vânătăi şi julituri. Deputatul Maria Stavrositu a acuzat că Mircea Banias ar fi angajat o firmă de pază pentru a nu se permite în sală accesul membrilor organizaţiei municipale.

Stavrositu: „Au adus docheri şi containieri din port"

De cealaltă parte, Mircea Banias a recunoscut că a angajat o firmă specializată de pază, însă nu pentru a împiedica accesul, ci pentru a-l facilita, a susţinut el. De asemenea, Maria Stavrositu a acuzat că Mircea Banias ar fi adus din port „docheri şi containieri" pentru a vota la CCJ, deşi aceştia nu aveau drept de vot. „Există înregistrări video care îi arată pe aceşti oameni, angajaţi ai unor firme din port, care spun că au fost trimişi de patroni să voteze sub ameninţarea că îşi vor pierde locul de muncă", a precizat democrat-liberala.

Elena Udrea pomenită încă de la începutul şedinţei

Deşi şedinţa a fost programată să înceapă de la 10.00, unii democrat-liberali au venit la Casa de Cultură a Sindicatelor cu noaptea în cap. Mircea Banias a declarat că a venit de la ora 7.00. „Eu am venit pe la 7.00 că am auzit că unii au dormit pe aici azi-noapte", a spus democrat-liberalul.

Mircea Banias a fost şi primul în sală. Ajutat de cei din echipa sa, el şi-a aşezat masa de prezidiu în mijlocul scenei, astfel încât Maria Stavrositu şi susţinătorii săi nu au mai avut loc fiind nevoiţi să tragă şi ei di spate altă masă.

Încă de la început, deşi sala fierbea, iar aplauzele se confundau cu huiduielile, pentru a linişti probabil mulţimea, Banias a pomenit numele Elenei Udrea, dorind probabil să arate în acest fel, că ar avea conducerea partidului de partea sa. În timp ce mulţimea scanda „Jos Banias!", senatorul a afirmat: „Vreau să vă transmit salutul Elenei Udrea de la Shanghai". „Eu îmi cer scuze pentru modul în care se desfăşoară această şedinţă", a declarat Banias fiind întrerupt de huiduieli. „Da, mulţumesc, aveţi plămâni, văd", a adăugat el.

La Manole a mers microfonul, la Stavrositu nu

manole_si_banias2.jpgA luat cuvântul apoi Maria Stavrositu, în timp ce Mircea Banias insista să ia cuvântul Adrian Manole - preferatul său pentru şefia organizaţiei municipale. Ea a fost însă bruiată pe tot parcursul discursului de către sunetiştii care asigurau sonorizarea CCJ. Spre deosebirea de aceasta, Adrian Manole se putea auzi perfect. Ambele tabere au supus ulterior la vot contestaţia depusă de Mircea Banias împotriva Mariei Stavrositu, în timp ce un pedelist urla din toţi rărunchii să voteze doar cei cu carnet de partid. „Nu pot ei fura, cât putem noi vota", a afirmat democrat-liberala. Deputatul a afirmat că şi ea a discutat cu Elena Udrea în jurul orei 9.00 şi că aceasta ar fi declarat cu referire la Mircea Banias „L-am salvat de atâtea ori, dar de data aceasta este prea mult".

La putin timp, şi Mircea Banias a revenit şi a spus că el ar fi vorbit de două ori cu Elena Udrea. Întrebat dacă, în calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene PDL Constanţa, a informat centrul despre scandalul de la Constanţa, Micea Banias s-a lăudat că a anunţat-o pe Elena Udrea şi că aceasta i-ar fi trimis un sms în care ar fi făcut apel la linişte şi calm.

„Voi aţi furat! Ba voi!"

În tot acest timp votarea continua la ambele tarabe, iar partizanii ambelor tabere din PDL se acuzau reciproc de fraudă: "-Voi aţi furat! - Ba voi aţi furat, ce, nu v-am văzut eu când ascundeaţi buletinele?". Un susţinător al Mariei Stavrositu a acuzat chiar că reprezentantul PDL Techirghiol Constandin Florea ar fi venit cu un autocar de 80 de participanţi deşi delegaţii filialei locale Techirghiol ar fi fost doar opt la număr.

Stavrositu, validată şi apoi invalidată

stavrositu2.jpgVotul s-a încheiat mai repede la urna susţinătorilor Mariei Stavrositu, care au anunţat că democrat-liberala a fost validată în funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale cu 595 de voturi „pentru", 16 „împotrivă" şi patru voturi nule. Susţinătorii Mariei Stavrositu au votat însă pe două buletine, dintre care unul pentru retragerea sprijinului politic în ceea ce-l priveşte pe Mircea Banias. Din cei 615 participanţi la vot, 580 au votat pentru retragerea sprijinului politic lui Mircea Banias, după cum a anunţat preşedintele comisiei de numărare a voturilor, Adrian Gheorghiţă, doar 30 de votanţii exprimându-se „împotrivă".

De cealaltă parte, rezultatele au arătat, aşa cum era de aşteptat, cu totul altfel. Şeful comisiei de numărare a voturilor din echipa Banias, primarul din Castelu, Nicolae Anghel, a anunţat un scor de 487 de voturi pentru invalidarea Mariei Stavrositu ca preşedinte la municipiu, 33 de voturi „împotrivă" şi zece voturi nule. La finalul votării, susţinătorii lui Banias au declarat că rezultatul lor este cel real, pentru că buletinele de vot „au ştampila şi semnătura domnului Banias, iar celelalte nu".

Banias regretă incidentele, dar îl felicită pe „Bebe" pentru organizare

„Regret că au avut loc asemenea incidente", a declarat Mircea Banias referitor la modul de desfăşurare al CCJ, deşi puţin mai înainte îl felicitase pe „Bebe" - Vicenţius Petrescu - pentru organizare. La rândul său, Maria Stavrositu a precizat: „Mazăre are de câştigat cel mai mult de pe urma acestui scandal".

În cadrul CCJ, unii reprezentanţi ai PDL Constanţa au ţinut să-şi dovedească supremaţiafizică asupra colegelor de partid pe care le-au îmbrâncit, le-au scuipat şi le-au stropit cu apă sau cu ce le-a venit la îndemână.

Pedeliste scuipate şi îmbrâncite de unii colegi

Deputatul PDL Constanţa, Maria Stavrositu, a fost ţinta acestor atacuri din partea susţinătorilor lui Mircea Banias, cel care a contestat alegerea ei înfruntea organizaţiei municipale. În timpul discursului său, Maria Stavrositu s-a trezit că primarul de la Castelu,Nicolae Anghel, i-a smuls din mână convocatorul. Pedelistul s-a răzbunat pe foaia de hârtie, a mototolit-o şi apoi a rupt-o în faţa celor prezenţi stârnind indignarea celor din jur. Democrat-liberala a avut de suportat şi alte gesturi din partea aşa-zişilor colegi, care au uitat de buna cuviinţă. „Domnul Florea Constandin şi alţi colegi de-ai dumnealui m-au scuipatşi m-au stropit cu apă. Nu este normal să existe astfel de gesturi", a declarat Maria Stavrositu, care, în ciuda gesturilor reprobabile ale colegilor săi, adeclarat totuşi că nu îi va reclama mai departe pentru că este de părere călucrurile trebuie rezolvate în cadrul organizaţiei. Întrebat de ce i-a rupt foaia din mână deputatului, primarul Anghel a precizat că „hârtia era nestatutară".

Politica e dură

Şi o altă doamnă a primit o demonstraţie despre diferenţele dintre sexul tare şi sexul slab. Elena Ivănescu, secretarul general adjunct al organizaţiei judeţene PDL Constanţa, a fost pe fază şi nu a căzut pe spate atunci când acelaşi Nicolae Anghel i-a tras scaunul. „Domnul Anghel i-a tras doamnei Ivănescu scaunul de sub şezut", a confirmat şi Maria Stavrositu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Irina 01 Aug, 2010 16:12 Puteti sa pieriti fara urma domnilor de la PDL ca nu faceti nimic pentru constanteni.Mergeti inainte tot asa ca este foarte bine!!!
  • Ana 01 Aug, 2010 11:46 Primarul de la castelu nu are cel putin cei 7 ani de acasa. A facut rau propriilor membrii ai familiei, dar unor colege de partid? La ce va asteptati bun din partea unor astfel de pedelisti. Pacat, ca acesti oameni conduc....! E rusine pentru partid.