Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:21 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Taxă de paragină" pe litoral

ro

28 Dec, 2010 16:55 945 Marime text

Pentru creşterea gradului de atractivitate a staţiunilor din sudul litoralului, consilierii locali din Mangalia au aprobat, la propunerea primarului Mihai Claudiu Tusac, perceperea "taxei de paragină".

Taxa se va aplica din 2011, iar sumele obţinute vor constitui, conform notei de fundamentare, "venit cu destinaţie specială care va fi folosit pentru promovarea turismului din zona de sud a litoralului".

Cei vizaţi de această taxă sunt comercianţii, persoane fizice sau juridice, care deţin în proprietate construcţii lăsate în paragină în staţiunile aferente municipiului Mangalia.

Mai exact, pentru spaţiile mai mici de 100 de metri pătraţi, taxa are o valoare de 40 lei/zi, iar pentru spaţiile ce depăşesc 100 de metri pătraţi se va plăti o taxă de 400 lei/zi.

Clădirile nefolosite, taxate

Hotărârea de consiliu vizează construcţiile cu caracter comercial care, în intervalul 1 mai-30 septembrie, sunt nefolosite ca şi spaţiu comercial conform obiectului de activitate, iar proprietarii nu vor lua măsuri de conservare până la începutul sezonului estival.

Spaţiile comerciale respective vor fi identificate de serviciile de specialitate din Primăria Mangalia.

"Scopul nostru este să îi determinăm pe proprietari să le utilizeze, dacă nu, vor plăti. Suma colectată va fi folosită pentru promovarea turistică a staţiunilor din zona de sud a litoralului romanesc", spune primarul Mangaliei Mihai Claudiu Tusac.

Sursa: evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii