Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:11 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suntem în campanie electorală pentru referendum

ro

07 Jul, 2012 14:17 1216 Marime text

Ministrul delegat al administrației Victor Paul Dobre a declarat că Guvernul a solicitat alocarea a 95 milioane lei pentru referendum.

„A fost aprobată hotărârea pentru aprobarea calendarului pentru referendum și am solicitat alocarea 95 de milioane de lei pentru referendum", a declarat Victor Paul Dobre.

„Orice cetățean poate vota în orice secție de pe teritoriul României", a precizat Dobre.

La începutul şedinţei de Guvern, în prezenţa jurnaliştilor, premierul nu a ratat ocazia să-i atace pe europarlamentarii democrat-liberali. Şeful Guvernului îi acuză că ar fi orchestrat o amplă campanie de dezinformare a oficialilor europeni cu privire la situaţia din România.

Vom încerca să facem un efort constant de a contracara efectele unei propagande iresponsabile de denigrare a României, purtată de cei care câștigă mii de euro pentru a reprezenta România. E mare păcat ca după 22 de ani de la revoluție cineva nu pleacă de la putere decât distrugând țara.Astăzi vom analiza și vom aproba setul de hotărâri de guvern, necesare organizării referendumului privind demiterea președintelui",a declarat Victor Ponta în ședința de guvern.

Românii din străinătate vor putea vota la referendum

Guvernul a calculat cheltuielile aferente referendumului de demitere a preşedintelui la circa 95 de milioane de lei, mai mult ca în 2007. Cheltuielile vor fi mai mari pentru că vor deschise secţii de vot şi în străinătate, urmând ca unele circumscripţii să fie „redesenate", au declarat pentru Mediafax surse oficiale.

În 2007, la primul referendum de demitere din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, Guvernul a anunţat costuri de 60 milioane lei pentru organizarea scrutinului.

Ordonanţa de urgenţă prin care Guvernul a modificat Legea referendumului, stabilind că preşedintele poate fi demis cu majoritatea voturilor valabil exprimate ale cetăţenilor participanţi, elimină sintagma „la nivelul ţării" legată de voturile exprimate. Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Mircea Duşă, a precizat că a fost eliminată discriminarea prin care cetăţenii români, aflaţi în străinătate, nu puteau vota la referendum şi erau valabile doar voturile exprimate pe teritoriul naţional.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii