Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sindicatele avertizeaza Daca se taie pensiile si salariile, va fi mai rau decat in Grecia

ro

07 May, 2010 01:48 2081 Marime text

masuri-fmi_1273168932.jpgDacă se taie pensiile şi salariile, va fi mai rău decât în Grecia, avertizează sindicatele. Unii sindcalişti vorbesc chiar de genocid şi spun că mulţi oameni vor ajunge să moară de foame.

Salariile vor scădea dramatic după aplicarea măsurilor anunţate de şeful statului. Astfel, cei care încasează salariul minim, vor rămâne în mână cu 525 de lei, faţă de 700, în prezent. Iar un profesor debutant va încasa 775 faţă de 1.000 de lei, în prezent. Dar cei mai loviţi vor fi pensionarii. Pensia minimă va scădea de la 350 la 298 de lei, iar cea medie va fi de 630 LEI.

"Delirul din 2004 - 2008 trebuie plătit şi a ajuns la plată. Din păcate actualul guvern, cu concursul FMI, a amânat ceea ce trebuia făcut din 2009 adică restrângerile salariale din zona bugetară. Şi acestea sunt făcute în 2010 cu sacrificii mult mai mari", a declarat analistul economic Ilie Şerbănescu.

Oamenii vor ieşi în stradă, avertizează sindicatele. Analiştii economici sunt de părere că reducerea salariilor şi a pensiilor sunt preţul pe care românii trebuie să-l plătească pentru "euforia" autorităţilor din perioada 2004-2008. Soluţia este oricum de preferat în locul creşterii TVA şi a cotei unice.

REDUCERI SALARIALE DUPĂ MĂSURILE FMI

Salariul minim

În prezent: 700 lei

De la 1 iunie - 525 lei

Salariul mediu

În prezent: 1.500 LEI

De la 1 iunie: 1.125 LEI

Salariul unui profesor debutant

În prezent: 1.000 LEI

De la 1 iunie: 775 LEI

REDUCEREA PENSIILOR DUPĂ MĂSURILE FMI

Pensia minimă

În prezent: 350 LEI

De la 1 iunie: 298 LEI

Pensia medie

În prezent: 740 LEI

De la 1 iunie: - 630 LEI

Sursa: Antena3.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • redivivus 07 May, 2010 05:47 A venit ziua socotelilor si ora adevarului.Asa cum a declarat si Mugur Isarescu, totul pana acum a fost doar minciuna.Se face BILANTUL politicianismului dar si al cetatenilor grav bplnavi in mare parte de orbul gainilor si surzenie.Petre Tutea spunea despre alegerile din mai 1990 castigate cu scorul de 89% si care au deschis drumul instaurarii pseudo-democratiei si a inceput pavarea cu promisiuni demagogice a drumului spre iad :”Ce inseamna acest 89%?pentru niste golani care nu-s in stare sa conduca nici o gara?”. Imediat dupa decembrie 1989,au tabarat ca lacustele,s-au inmultit ca soarecii si s-au organizat in partide politice.Ne-am pomenit condusi de un presedinte”sarac si cinstit”care prin indiferenta voita sau nu,a incurajat jaful national.Puteam sa reactionam intr-un fel sau altul,dar orbiti de demagogie si promisiunea ca vom trai ca in Occident ,ne-am dat cu banditii slugarindu-i,si unde s-a baut sampanie,noi am baut rachiu.S-a creat cu ajutorul nostru o clasa de privilegiati,o oligarhie mai rea ca dictatura.Timp de 19 ani partidele politice,fara intrerupere,au practicat coruptia,jaful si demagogia pentru ca acum sa fie pusi sa plateasca cei multi si prosti.Toti suntem vinovati de actuala stare de lucruri,fara sa ignoram faptul ca prin intreaga noastra comportare politica,am fost si suntem sortiti de UE,FMI,Mondializare etc.sa suportam consecintele altor catastrofe rezultate din politica liberala a profitului cu orice pret.Acum,in ceasul al 12-lea,ni se cer sacrificii pentru iesirea din criza.Suntem gata sa le acceptam,dar este imoral sa ni se impuna aceste sacrificii fara ca autorii jafului national, si a celor vinovati de actuala stare de lucruri sa fie trasi la raspundere si sa li se confiste averile facute din jaf si coruptie.Nu putem accepta aceste sacrificii cand stim ca banii economisiti se vor duce pe diverse cai tot in buzunarele clasei hraparete,sau vor fi cheltuiti de aceleasi institutii iresponsabile ca si pana acum.Domnule presedinte Basescu,dlor politicieni si guvernanti.Nu va jucati cu focul.Nu confundati mamaliga care poate exploda cu terciul