Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:20 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Seitan Pensionarile anticipate vor fi blocate pana la sfarsitul anului

ro

27 May, 2010 16:22 771 Marime text

Până la sfârşitul acestui an nu va fi necesară o creştere a taxelor şi impozitelor, susţine ministrul Muncii, Mihai Şeitan. De asemenea, pensionarile anticipate vor fi blocate de la 1 iunie şi până la sfârşitul acestui an, urmând că de la 1 ianuarie acordarea lor să fie reluată.

"Anul acesta, şi toata perioada previzibilă, nu este necesar ca taxele să fie crescute, dacă măsurile de austeritate adoptate vor fi aplicate", a precizat Ministrul Muncii.

Măsurile de austeritate aprobate de Guvern sunt valabile până la sfârşitul acestui an, potrivit oficialului."Măsurile acestea, de austeritate pe care le vom lua prin asumarea răspunderii se referă în special la reduceri de cheltuieli bugetare, la două mari categorii: de tip slaarial şi de pensii şi prestaţii sociale care au o pondere foarte mare în buget de aproximativ 64%. Nu va fi uşor şi plăcut pentru nimeni o asemenea reducere . Sperăm ca până la sfârşitul anului să ajungem la o revitalizare a economiei. Până la 31 decembrie se vor lua aceste măsuri", a declarat MiHai Şeitan.

Tot până la 31 decembrie vor fi blocate şi pensionările anticipate."Pensionările anticipate nu se mai acordă până la sfârşitul anului, urmând ca anul viitor să fie reluate", a declarat ministrul Muncii.

De asemenea, pensiile speciale vor fi recalculate. "Parlamentarii, magistraţi vor avea o pensie egală cu contribuţia în sistem. Toate pensiile militarilor, poliţiştilor şi serviciilor sociale vor fi recalculate în următoarele 6 luni ca să fie transformate în pensii bazate pe contribuţie. Proiectul prevede şi noile condiţii de verificare şi reverificare a pensiilor de invaliditate care s-au dat în România", mai spus Mihai Şeitan.

Sursa: romanialibera.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii