Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:00 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şeful Serviciului Tehnic al Maternităţii Giuleşti a ieşit din arest

ro

28 Aug, 2010 19:47 803 Marime text

Şeful Serviciului Tehnic de la Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, a fost eliberat, sâmbătă, în jurul orei 14.00, din arestul Poliţiei Capitalei, după ce ordonanţa de reţinere pe numele său a expirat, iar Judecătoria Sectorului 6 a respins, vineri seara, propunerea de arestare pentru 29 de zile.

Dima a fost reţinut pentru 24 de ore, vineri, de procurorii Parchetului General, sub acuzaţia de neglijenţă în serviciu, în dosarul incendiului din 16 august de la Maternitatea Giuleşti, în care cinci nou-născuţi şi-au pierdut viaţa, iar alţi şase au fost grav răniţi. Şeful Serviciului Tehnic a fost ulterior prezentat instanţei, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, însă Judecătoria Sectorului 6 a respins propunerea, astfel că acesta a fost pus în libertate, la expirarea ordonanţei de reţinere.

Decizia judecătoriei care a dispus cercetarea în libertate a lui Vasile Dima nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs, la Tribunalul Bucureşti.

Vasile Dima, şeful Serviciului Tehnic de la Spitalul Panait Sârbu, reţinut vineri de Parchetul General în dosarul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, este acuzat de neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, potrivit unui comunicat remis vineri de instituţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii