Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:45 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sase dintre suspectii retinuti sunt autorii jafului de la Ciorogarla

ro

28 Dec, 2009 16:11 1244 Marime text

„Avem probe ştiinţifice, nu indirecte, potrivit cărora, în mod sigur, cel puţin şase din cei 15 inculpaţi pentru care am cerut arestarea preventivă sunt autorii furtului de arme de la Ciorogârla". Declaraţia îi aparţine procurorului şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Codruţ Olaru, şi a fost făcută în cadrul conferinţei de presă susţinută în urmă cu aproximativ o oră, pe tema furtului de arme.

De asemenea, şeful DIICOT a adăugat că principala dovadă care îi incriminează pe cei şase este proba ADN, procentul de identificare fiind unul foarte ridicat, respectiv 99.999%. „Excludem din capul locului afirmaţia ca ancheta DIICOT şi a Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate să fi fost făcută pe probe indirecte", a spus Olaru. Procurorul şef a susţinut că a fost vorba despre două anchete, una privind traficul de arme şi alte privind traficul de droguri, ambele desfăşurându-se pe parcursul a patru luni de zile. Cu privire la traficul de droguri, Olaru a vorbit despre implicarea unui grup infracţional organizat, foarte bine ierarhizat şi coordonat, care a pregătit transportul unei cantităţi totale de 124 kg de heroină, în valoare de aproximativ 7.000.000 de euro. Narcoticele veneau pe ruta Turcia - Europa de Vest, autorităţile reuşind două capturi de heroină în vară, în lunile iulie şi august. Despre Eugen Preda, anchetatorii au afirmat că există probe ADN care-l incriminează şi pe el, însă au refuzat să ofere mai multe detalii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 28 Dec, 2009 17:23 MARIUS BOSTAN,cunoscut in orasul Harsova de Constanta ca traficant de droguri si proxenet si mare iubitor de arme de foc , ajunge pe timpul primarului liberal IONEL CHIRITA,sef la Politia de Frontiera HARSOVA. Cum este POSIBIL ??? Doar interesul politic al LIBERALILOR de a-si forma o mica "armata" care sa le stea la discretie ,pe timp de "pace " sau de "razboi" ,sa fie de vina sau si interesul FINANCIAR ,care nu era deloc neglijat,ATACURI ARMATE asupra bancilor ,bijuteriilor si schimburilor valutare ???