Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:16 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-au intors ninsorile! Vezi aici prognoza meteo

ro

28 Dec, 2009 13:54 2140 Marime text

fulg-de-nea.jpgDupă un Crăciun lipsit de zăpadă „proaspătă" şi încheiat cu ploi, în Capitală a început din nou să ningă, luni dimineaţă, potrivit Antena 3.

Acelaşi lucru s-a întâmplat în mai multe judeţe din ţară, în special în zona montană, unde ninge local. Conform meteorologilor, ninsorile vor continua la munte, iar vântul va prezenta intensificări temporare în toate regiunile. În Capitală, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4-5 grade, iar cea minimă va ajunge până la -2 grade Celsius în următoarele două zile.

PROGNOZA METEO PENTRU LUNI, 28 DECEMBRIE

În ţară, cerul va fi temporar noros. Îndeosebi în prima parte a zilei, va ninge local în zona montană, în Maramureş şi în nordul Moldovei şi pe arii restrânse în Transilvania şi Crişana, iar în partea de sud-est a teritoriului vor fi mai ales ploi. Vântul va prezenta intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze mai mari la munte, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Transilvaniei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 şi 7 grade, iar cele minime între - 6 şi 0 grade, mai scăzute în depresiuni. Presiunea atmosferică va creşte.

În Bucureşti, cerul va fi temporar noros, iar în primele ore vor fi condiţii de ploaie slabă. Vântul va deveni moderat, cu unele intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minima va fi de -3, - 2 grade. Presiunea atmosferică va creşte.

La munte, cerul va fi temporar noros şi îndeosebi în prima parte a zilei local va ninge. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze mai mari pe creste. Temperatura aerului se va menţine la valori ridicate pentru ultima decadă a lunii decembrie, comparabile cu cele înregistrate în intervalul anterior.

PROGNOZA METEO PENTRU MARŢI, 29 DECEMBRIE

În ţară, În cursul zilei cerul va fi variabil i doar la munte izolat va fulgui. Începând de seara nebulozitatea se va accentua în vestul şi nordul ţării; va ninge local în Maramureş, iar în Crişana şi Banat vor cadea precipitatii mixte, ce pot favoriza izolat producerea de polei.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in zona inalta de munte, pe litoral, iar in a doua parte a intervalului si in regiunile vestice.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 8 grade, iar cele minime intre - 6 si 4 grade, usor mai scazute in nordul Moldovei si in estul Transilvaniei.

În zonele joase vor fi conditii de ceata. Presiunea atmosferica va scadea usor in vest si nord-vest.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pana la moderat.

Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 5 grade, iar cea minima va fi de - 4 ... - 2 grade.

Noaptea vor fi conditii de ceata. Presiunea atmosferica nu va avea variatii semnificative.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii