Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:16 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prutul, Siretul si Dunarea, la debite maxime

ro

28 Jun, 2010 18:55 958 Marime text

Prognozele hidrometeorologice indică faptul că precipitaţiile vor fi în creştere în bazinele hidrografice Siret şi Prut şi pe Dunăre, anunţă Apele Române.

Există în continuare riscuri de viituri rapide, cu formare de torenţi şi scurgeri de pe versanţi. Până în prezent, nu s-au înregistrat breşe în diguri. În toate zonele unde s-au semnalat inflitraţii la diguri sau eroziuni, echipele Apelor Române şi ANIF execută intervenţii prin consolidarea şi supraînălţarea digurilor la lucrările aflate în administrarea fiecărei instituţii.

Fluviul Dunărea, la intrarea în ţară, înregistrează astăzi debitul maxim de 13000 mc/s, care se va menţine şi în cursul zilei de mâine, ca urmare a propagării undei de viitură de pe Dunăre care vine din Serbia.

Începând de miercuri, debitele pe fluviul Dunărea vor fi în uşoară scădere, situându-se în continuare peste mediile multianuale ale lunilor iunie (6400 mc/s) şi iulie (5350 mc/s).

Din cauza evenimentelor de la Dunăre generate de creşterile de debite şi niveluri, precum şi evenimentele înregistrate în celelalte bazine, o parte însemnată din acţiunile preconizate a fi organizate cu prilejul Zilei Internaţionale a Dunării ce ar fi fost celebrată mâine, au fost anulate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii