Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:23 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectele bugetului de stat si bugetului asigurarilor sociale pe 2010, trimise Parlamentului

ro

24 Dec, 2009 12:12 1002 Marime text

Proiectul bugetului de stat şi cel al asigurărilor sociale de stat pentru anul 2010 vor fi trimise joi la Parlament.
''Am reuşit să adoptăm două documente extrem de importante pentru ceea ce înseamnă viaţa românilor în anul 2010. (...) La construcţia bugetului pornim de la indicatorii macroeconomici negociaţi cu organismele internaţionale, cota unică a fost menţinută la 16 la sută, TVA la 19 la sută, inflaţia este prognozată la 3,7 la sută, iar creşterea economică avută în vedere este de 1,3 la sută din PIB'', a anunţat, la Palatul Victoria, premierul Emil Boc, după şedinţa de Guvern de miercuri.
El a precizat că pentru 2010 Guvernul îşi propune să asigure condiţiile pentru relansarea economiei naţionale, accentul urmând a fi pus pe mediul de afaceri.
''Ne propunem pentru 2010 să asigurăm o relansare a economiei naţionale pentru a pregăti consolidarea creşterii economice din anii următori. În consecinţă, în 2010 accentul îl vom pune pe susţinerea mediului de afaceri, astfel încât să putem proteja şi crea noi locuri de muncă. Suntem convinşi că fără susţinere eficientă a ceea ce înseamnă mediu de afaceri, investiţii publice masive, nu vom putea avea locuri de muncă, iar, dacă nu vom avea locuri de muncă, nu vom avea resurse financiare necesare pentru plata salariilor, pensiilor şi alocaţiilor sociale ale statului'', a explicat premierul.
Potrivit lui Emil Boc, dacă proiectul de buget va fi aprobat de Parlament în forma în care Executivul o propune, vor exista resurse financiare asigurate în 2010 pentru tot ce înseamnă obligaţii sociale şi ''pentru a putea diminua numărul de şomeri şi a avea mai multe locuri de muncă, în acelaşi timp asigurând mediului de afaceri condiţii prielnice pentru manifestare şi pentru dezvoltarea investiţiilor''.
Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a declarat, la rândul său, că bugetul general consolidat va permite stabilitatea economică necesară României pentru a se putea finanţa în 2010.
La rândul său, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Mihail Şeitan, a susţinut că rata şomajului nu va depăşi, în 2010, 7,3 la sută, echivalent cu un număr de 645.000 persoane, iar punctul de pensie va rămâne la nivelul din 2009, respectiv 732,8 lei. Pensia medie va creşte cu 2,2 la sută în cursul anului viitor.
Potrivit proiectului legii asigurărilor sociale de stat, Executivul are în plan alocarea unui buget, pentru anul viitor, de 41,060 miliarde de lei. AGERPRES

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii