Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:33 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prognoza meteo 30 septembrie 2010

ro

30 Sep, 2010 11:51 1364 Marime text

Ieri a fost o zi ploioasă şi nici vorbă de soare. Depresiunea atmosferică ce ne-a adus ploile ieri, astăzi se îndepărtează uşor spre nord-est, aşa că ploile se mai împuţinează. În prima parte a zilei mai plouă slab în jumătatea de nord a ţării şi izolat şi în celelalte regiuni. Pe crestele înalte trecător precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla mai tare în regiunile extracarpatice. Masa de aer rece care coboară dinspre latitudini nordice face ca vremea să se răcească în continuare, aşa că maximele se vor situa între 10, 11 grade în nord-vestul ţării şi 20, cel mult 21 de grade în sud.

La Bucureşti e o zi cu aspect de toamnă mai târzie decât ne arată fila din calendar. Cerul va fi temporar noros, iar în prima parte a zilei e posibil să mai plouă slab, timp în care şi vântul suflă moderat. Temperatura aerului îşi continuă tendinţa de scădere, aşa că maxima nu trece de 20, 21 grade Celsius.

Şi la munte vremea devine tot mai rece. Norii strâng rândurile şi peste creste, aşa că mai ales în prima parte a zilei mai plouă slab. Pe piscuri, trecător, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare, iar vântul va sufla cu intensificări accentuând senzaţia de frig. Dimineaţa începe cu ceaţă pe văi şi în depresiuni. Temperaturile continuă să scadă.

În vest, în nord şi în centru vremea e astăzi şi mai rece decât ieri. Cerul e mai mult noros şi plouă local, în prima parte a zilei în Transilvania, în Maramureş şi în nordul Crişanei. La amiază sunt doar 10 grade în Baia mare şi la Cluj Napoca, 12 la Oradea şi în Braşov şi 15 la Timişoara, unde soarele e ceva mai generos.

În sud vremea se îmbunătăţeşte semnificativ. E posibil să mai plouă, izolat la începutul zilei. Până la amiază soarele se arată din când în când printre nori, şi se fac în Oltenia 17 grade la Râmnicu Vâlcea, 18 la Drobeta şi la Craiova. Este chiar o idee mai cald în Muntenia. Sunt 19 grade în Buzău şi 20 la Giurgiu şi la Călăraşi.

În Dobrogea dimineaţă mai plouă izolat, apoi vremea e ceva mai bună. Iese timid şi soarele, aşa că la amiază aşteptăm cel mult 18 grade la Tulcea şi 20 la Constanţa. Ca şi în sud, vântul e puţin mai nervos şi aici. În Moldova ploile sunt mai rare. E loc şi pentru puţin soare în partea a doua a zilei mai ales, dar spre nord cerul e încărcat de nori şi plouă local. 18 grade sunt la Galaţi şi un grad în plus la Focşani, dar spre nord e mai rece. 17 grade la Iaşi şi 13 la Suceava, dar vântul intens accentuează senzaţia de rece.

Sursa: http://www.realitatea.net/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii