Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:09 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prognoza meteo 21 septembrie 2010

ro

21 Sep, 2010 13:40 1067 Marime text

Ploile au încetat în aproape toată ţara şi pentru că soarele este tot mai generos, astăzi vorbim despre vreme frumoasă.

În vest, în nord şi în centru este frumos azi. Soarele se arată generos aproape toată ziua în zonele de câmpie din Banat şi din Crişana. În primele ore însă, izolat în regiunile joase va fi ceaţă. Se încălzeşte uşor, aşa că temperaturile ajung la amiază la 18 grade în Braşov, 20 la Sibiu, la Cluj Napoca dar şi în Baia Mare şi 23 la Timişoara.

Şi în sud vremea se îndreaptă. Ploi slabe mai cad doar izolat, dimineata, apoi soarele devine tot mai îndrăzneţ şi aduce la orele amiezii în Oltenia, 23 de grade la Drobeta Turnu Severin şi 22 la Craiova. Valori apropiate sunt şi în Muntenia. 23 de grade la Giurgiu, 22 la Piteşti şi la Călăraşi şi 21 în Buzău.

După ploile de ieri vremea e mai plăcută astazi şi în Dobrogea. Mai mulţi nori acoperă cerul doar în prima parte a zilei, cand sunt şi şanse de ploaie, apoi iese soarele şi se încălzeşte. Maximele ating 18 grade la Constanţa şi 20 la Tulcea. Vântul suflă mai tare pe litoral.

De multe ore cu soare se bucură şi locuitorii Moldovei, unde nu mai plouă şi vântul e destul de potolit. Sunt mai multe grade în termometre decât ieri, dar maximele sunt cu 2 - 3 grade mai mici decât mediile multianuale. 20 de grade sunt prognozate la Galaţi, 19 la Iaşi şi 18 în Bacău şi Suceava.

În Capitală cerul rămâne acoperit de nori până şi după ivirea zorilor, dar nu plouă. Abia spre prânz iese soarele şi vremea se încălzeşte uşor. De la 11 - 12 grade în zori, la amiază termometrele vor arăta 21 - 22 de grade. Deci va fi puţin mai rece decât în mod normal la această dată.

Presiunea atmosferică este în uşoară creştere de la 754 mm coloană de mercur, valoare mai mică decât cea normală.

Sursa: http://www.realitatea.net/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii