Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:45 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prognoza meteo 18 octombrie 2010

ro

18 Oct, 2010 13:34 1101 Marime text

Vremea e urâtă azi în toată ţara. Abia dacă zărim azi soarele de sub pătura de nori, vântul se înteţeşte şi el în multe regiuni ale ţării, dar maximele sunt agreabile, cu valori între 10 şi 19 grade.

Vremea e urâtă azi în toată ţara. Abia dacă zărim azi soarele de sub pătura de nori, vântul se înteţeşte şi el în multe regiuni ale ţării, dar maximele sunt agreabile, cu valori între 10 şi 19 grade.

Nori mulţi, ploi locale şi două trei raze de soare zgârcite dincolo de Carpaţi astăzi. La amiază însă, în ciuda aspectului mohorât al vremii nu e prea frig, maximele urmând să adune între 17 şi 19 grade Celsius în general, cu excepţia, desigur, a depresiunilor Transilvaniei, unde se fac cel mult 13 grade, la Miercurea Ciuc, şi 16 la Braşov.

Încă şi mai urâtă e vremea în sud, unde ploile dictează aspectul întregii zile, vântul trece de 25-35 de km pe oră, iar acumulările de precipitaţii pot depăşi 20 de litri pe metru pătrat. După o dimineaţă mai degrabă caldă, cu 11-12 grade în regiune, maximele ating 14 grade la Craiova, Ploieşti şi Buzău, 15 la Râmnicu Vâlcea şi 18 la Călăraşi.

Tot vreme bacoviană şi în Dobrogea. Ploile sunt şi aici prezente, la fel şi rafalele de vânt, dar maximele urcă destul de mult, la 16 grade la Tulcea şi chiar 17 la Cernavodă şi Constanţa.

Dacă în sudul Moldovei, norii lasă ploi temporare şi bate vântul, în nord, stratul de nori emai subţire şi ploile mai rare. Maximele cresc către sud însă, de la 10 grade la Suceava spre 15 la Galaţi.

După o dimineaţă relativ plăcută termic, cu 10-11 grade înainte de zorii zilei, amiaza va adăuga numai câteva grade din cauza păturii dense de nori. Astfel, vom avea parte de cel mult 14-15 grade Celsius, pe un fond mohorât şi cu ploi întreaga zi.

Sursa: http://www.realitatea.net/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii