Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:51 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Presedintele nu va promulga Legea ANI daca i s-a diminuat puterea mai mult decat era cazul

ro

14 May, 2010 12:30 797 Marime text

Preşedintele Traian Băsescu a declarat aseară într-o conferinţă de presă că nu va promulga Legea ANI dacă în Parlament au fost diminuate puterile Agenţiei mai mult decât era cazul, în urma declarării ca neconstituţionale a legii iniţiale.

Băsescu a fost întrebat dacă a citit scrisorile ONG-urilor care i-au cerut să nu promulge Legea ANI şi dacă va da curs solicitărilor acestora. "Nu am avut timp să citesc astăzi nimic, dar vă asigur că nu voi promulga o lege care este în afara a ceea ce ar fi putut să se facă, ţinându-se cont şi de observaţiile Curţii Constituţionale. Deci, dacă s-au făcut excese în a se diminua capacitatea ANI de a răspunde motivului pentru care a fost creată, cu siguranţă o întorc înapoi, chiar dacă era extraordinar de important să o avem în vigoare în vederea evaluării prin care România trebuie să treacă în luna iunie. Pentru că raportul este în luna iulie, de aceea am şi rugat Parlamentul să se aproprie cât mai mult de zece zile", precizat Băsescu.

O serie de ONG-uri îi solicită preşedintelui Traian Băsescu să nu promulge Legea ANI în forma în care a fost adoptată de către Senat, acuzând faptul că Agenţia ar deveni inoperaţională şi că s-ar abdica de la principiile transparenţei şi responsalităţii funcţiei publice. Acestui mesaj i s-a alăturat şi preşedintele ANI, Cătălin Macovei.

Sursa: newsin.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii