Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:07 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Presa straina comenteaza validarea ca presedinte a lui Traian Basescu

ro

15 Dec, 2009 15:26 735 Marime text

 

Presa internaţională comentează,azi , decizia Curţii Constituţionale de a-l declara pe Traian Băsescu învingător în alegerile prezidenţiale disputate din România.

Reuters subliniază că victoria lui Băsescu va duce la crearea rapidă a unui nou Guvern, însă vechile animozităţi între principalii actori politici vor crea instabilitate pe termen mediu. Acest lucru a fost evident în declaraţia lui Mircea Geoană, care a recunoscut înfrângerea, dar şi-a menţinut acuzaţiile potrivit cărora scrutinul a fost fraudat.

Curtea Constituţională a confirmat realegerea lui Băsescu în funcţia de preşedinte, refuzând o cerere a adversarului său politic de reluare a votului, informează BBC. Observatori electorali de la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa au declarat că votul a îndeplinit în general standardele, dar au cerut autorităţilor să investigheze informaţiile cu privire la nereguli.

Agenţia China Nouă (Xinhua) a anunţat de asemenea decizia Curţii Constituţionale de validare a alegerilor prezidenţiale din România, subliniind caracterul unanim al hotărârii, precum şi faptul că aceasta este definitivă.

Confirmarea realegerii lui Traian Băsescu în funcţia de preşedinte a fost anunţată şi de site-ul bulgar de informaţii Novinite.com, precum şi de agenţia de presă macedoneană MINA, aceasta din urmă adăugând că decizia de luni ar urma să aducă un anumit nivel de stabilitate în România, relatează mediafax.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii