Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:40 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preot in greva foamei

ro

07 May, 2010 12:00 1211 Marime text

Protest la Arhiepiscopia Vâlcea. Un preot a intrat de două zile în greva foamei după a aflat că a fost transferat la o altă parohie.

Ierarhii superiori l-au trimis să slujească la altă biserică din cauză că preotul nu a vrut să elibereze biroul din incinta Arhiepiscopiei, aşa cum i s-a cerut.

"Am intrat în greva foamei pentru ce se întâmplă în arhiepiscopia Râmnicului, de aproape 20 de ani, cu ilegalităţile care s-au făcut, cu lucruri foarte urâte şi mai ales că a culminat cu darea mea afară, cu transferul meu.", a declarat preotul paroh Nicolae Burluş.

Parohia Cetăţuia, unde a fost transferat părintele protestatar se află într-o zonă greu accesibilă. Preotul susţine că, din motive de sănătate, nu poate să ţină slujbele acolo. "După părerea mea şi a multora care s-au închinat, este un asasinat şi o crimă la adresa mea", mai spune preotul.

Conflictul dintre preotul Nicolae State Burluş şi şefii săi a început în urmă cu doi ani, cînd a pus bazele sindicatului preoţilor care ulterior a fost declarat nestatutar. Acum, motivul transferului preotului este nesupunerea faţă de o decizie a arhiepiscopiei.

"În urmă 2-3 săptămâni i s-a pus în vedere să elibereze biroul pentru că aici se mută CAR-ul aici. N-a vrut să elibereze. Măsura cea mai blîndă este transferul", a precizat părintele vicar Emilian Groşenoiu, reprezentant Arhiepiscopia Vâlcea.

Deşi are o sănătate precară, suferă de diabet şi are o operaţie pe cord, părintele Burluş este hotărît să protesteze pînă cînd arhiepiscopia va reveni adupra deciziei de transferare.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii